Bli med på MIFFs ungdomstur til Israel

Fra 25. juni til 7. juli 2017 arrangerer MIFF en sterkt sponset opplæringstur til Israel for ti ungdommer mellom 18 og 30 år. NB! Siste frist for søknad er 28. februar.

Deltaker Nadia (t.v.) og reiseleder Kristoffer oppmuntrer alle mellom 18 og 30 år å sende søknad om å bli med på MIFF-turen til Israel.
Deltaker Nadia (t.v.) og reiseleder Kristoffer oppmuntrer alle mellom 18 og 30 år å sende søknad om å bli med på MIFF-turen til Israel.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I 2016 arrangerte Med Israel for fred (MIFF) for første gang en ungdomstur til Israel og på grunnlag av denne suksessen er det nå bestemt å arrangere en tur for en ny gruppe ungdommer i 2017.

Turen er for ungdommer som allerede har engasjert seg eller ønsker å engasjere seg i MIFF og for Israels sak i Norge. Øremerkede gaver fra våre medlemmer og givere sponser en større andel av kostnadene ved turen, så egenandel for deltakere vil kun være 7.500 kroner. Dette inkluderer fly fra Oslo Lufthavn, overnatting, to måltider per dag (frokost og middag), reise og felles aktiviteter. Totalt er kostnadene for turen per person omkring dobbelt så store. Vi planlegger turen i tidsrommet 25. juni til 7. juli 2017, men det kan i verste fall bli noen dagers forskyvning. Nøyaktig dato vil bli opplyst til deltakerne i god tid.

Deltakerne på turen vil få opplæring i viktige elementer av Israels historie og forståelse for dagens situasjon og israelernes argumenter. Fra MIFF deltar organisasjonssekretær og hovedstyremedlem Kjetil Ravn Hansen og varamedlem i hovedstyret Kristoffer Vikan som reiseledere. Kjetil ledet også reisen i fjor sammen hovedstyreleder Morten Fjell Rasmussen. Kjetil har besøkt Israel en rekke ganger og har stor kunnskap om den aktuelle situasjonen i landet. Kristoffer er varamedlem i MIFFs hovedstyre, er aktiv i MIFF Nord-Trøndelag og var en av de talentfulle ungdommene som deltok på ungdomsturen i 2016. I tillegg blir norsktalende israelsk guide, Tomer Hansen, med på det aller meste av turen. Tomer var også med i 2016 og er autorisert av israelske myndigheter som guide.

– Vi skal se mye av landet helt fra Golan i nord til Sderot ved Gaza-grensen i sør, sier Hansen. Men deltakerne skal også knytte kontakter med jevnaldrende israelere gjennom organisasjonen StandWithUs og møte vernepliktige israelske soldater på grensen til Gaza-stripen. Det blir god tid til å utforske både Jerusalem og Tel Aviv, med besøk blant annet ved Holocaust-museet Yad Vashem, nasjonalforsamlingen Knesset, Palestinian Media Watch m.m. Det vil også bli gitt anledning til strandliv og sightseeing. Overnattinger i Jerusalem, Tiberias og Tel Aviv. Et mer fullstendig dagsprogram vil bli sendt til søkerne. Det er også mange spennende innslag som ikke er nevnt her!

Når du kommer hjem fra MIFFs ungdomstur til Israel, er det vårt mål at Israel og det jødiske folk har fått en helt spesiell plass i hjertet ditt. Du vil være rustet til å stå opp for Israel i debatter og diskusjoner.

Søknad
På denne turen blir det kun ti unge deltakere. Send derfor din søknad snarest mulig og senest innen tirsdag 28. februar. I din søknad bør du skrive noen avsnitt om deg selv (skole / arbeid / politisk engasjement), din kobling til Israel og MIFF og hvorfor du ønsker å være med.

Når vi velger ut de deltakerne som får tilbud om plass, vil vi legge vekt på utdanningsnivå, politisk aktivitet og tidligere engasjement/ møtedeltakelse i MIFF. Egenandel på 7.500 kroner må betales innen 1. juni 2016. Send din søknad til post@miff.no.

For spørsmål om turen, kontakt reiseleder Kjetil Ravn Hansen. E-post: kjetil@miff.no Mobil: +47 45 24 45 98.

 

Programmet:

Søndag 25.06
Ankomst til Ben Gurion flyplass.
Buss til Jerusalem for å sjekke inn. Vi bruker litt tid på å bli kjent.

Mandag 26.06
“Nå og da”.
Overnatting: Jerusalem.
*Guide: Tomer*
Omvisning i Gamlebyen i Jerusalem.
Lunsj: Panoramic Golden City.
Palestinian Media Watch.
Jerusalems berømte marked Mahane Yehuda.
Middag på et av spisestedene ved markedet.

Tirsdag 27.06
“Kampen om Jerusalem”.
Overnatting: Jerusalem.
*Guide: StandWithUs*
Latrun, åsted for kamper i 1948.
Castel, høyde/fort som var åsted for kamper i 1948.
Autentisk hummus-lunsj.
Omvisning på Ammunition Hill, åsted for kamper i 1967.
Mount Scopus utkikkspunkt.

Onsdag 28.06
Overnatting: Ved Dødehavet.
*Guide: Tomer*
Omvisning i Israels parlament – Knesset.
Lunsj i kantinen i Knesset.
Yad Vashem – Holocaust-museet.

Torsdag 29.06
Overnatting: Tiberias.
*Guide: Tomer*
TIDLIG frokost!
Masada.
Bading i Dødehavet.
Moti Paz: Om Jordandalen. Omvisning. Besøk i kibbutz.

Fredag 30.06
Overnatting: Tiberias.
*Guide: Tomer*
Kibbutz Alumot. Utsiktspunkt. Kort leksjon om 1948.
Besøke byen Kiryat Shmona.
Kibbutz Misgav Am – den nordligste kibbutzen i Israel. Se inn i Libanon. Foredrag.
Metulla – Israels nordligste by.
Leksjon om hvordan man kan engasjere seg i MIFF (Kjetil).
Sabbatsmiddag ved hotellet.

Lørdag 01.07
Overnatting: Tiberias.
Gan Hashlosha (Sachne): Bading (varme kilder).
Lunsj ved Manna Restaurant.
Foredrag av Bengt-Ove Nordgård.
Kapernaum og andre historiske steder i området (frivillig).

Søndag 02.07
Overnatting: Tel Aviv.
*Guide: StandWithUs*
Mitzpeh HaShalom Lookout i nedre Galilea.
Mt. Bental – utkikkspunkt mot Syria.
Opplæring om Jom Kippur-krigen (1973) på El-Rom Cinema.
Galita sjokoladefabrikk. Vi får lage vår egen sjokolade.
Omvisning på Kibbutz Degania.

Mandag 03.07
Overnatting: Tel Aviv.
*Guide: ???
Omvisning i gamlebyen i Jaffa.
Lunsj på restaurant Dr. Shakshuka.
Besøke stedet hvor Israel “begynte” – The Independence Hall.
Omvisning «‘Start Up’-scenen» i Tel Aviv.

Tirsdag 04.07
Overnatting: Tel Aviv.
*Guide: StandWithUs*
Omvisning og undervisning om grenseområdet mot Gaza. Utkikkspunkt mot Gaza + besøk i Sderot.
Lunsj i Sderot med israelske studenter (kanskje hjemme hos Yoni Shaked).
Omvisning i Moshav Netiv Ha’asara.
Mulig møte med IDF COGAT ved grenseovergangen Erez. Ulike alternativer relatert til IDF. Mer info senere.

Onsdag 05.07
Overnatting: Tel Aviv.
Besøke Norges ambassade i Israel (dato ikke avklart ennå).
Foredrag av Morten Fjell Rasmussen (via Skype).
Mark Babot.
Fri resten av dagen.

Torsdag 06.07
Overnatting: Tel Aviv.
FRIDAG.

Fredag 07.07
Hjemreise.

 

Forrige artikkelJustin Bieber til Israel
Neste artikkelTerrorangrep avverget av israelske soldater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.