Ny og spennende Israel-tur med Hallgrim Berg og Mette Follestad

Med tittelen «Nyt forsommeren i Israel – en hyggetur med kunnskap og nye impulser» inviterer MIFF til årets opplevelse i tidsrommet 21. april – 1. mai 2017.

Hallgrim Berg og Mette Johanne Follestad.
Hallgrim Berg og Mette Johanne Follestad.

Det er sjette gangen Hallgrim Berg og Mette Johanne Follestad drar av sted som reiseledere for Israel-interesserte, hver gang med nye innslag i reiseprogrammet. «Me brukar Pluss Reiser (tidligere Sabra Fokus Reiser) sin godt utprøvde «mal» for eit 11 dagars topp-program, men gjer også nytte av våre personlege politiske og kulturelle kontaktar i Israel for å oppleve nyheiter og ekstra interessante attraksjonar», forklarer en entusiastisk Hallgrim Berg, som etter endt stortingskarriere er blitt bestselgende forfatter av bøker om humor, islam, demokrati, rakfisk og Olav Thon.

Mette Johanne Follestad kjenner også Israel godt, er mangeårig leder i MIFF Asker og styremedlem i Norsk-israelsk handelskammer. Hun ivrer for dette turopplegget: «For eksempel, når vi her får spesialomvisning med eget `komitemøte` i Knesset – med innledninger fra markante ministre som Uzi Landau og Zeev Elkin – og med vandring blant Chagalls kunstverker, er dette minner for livet. Denne gangen skal vi også besøke det nye Begin-senteret og Palestinian Media Watch, institusjonen som overvåker arabisk og islamistisk propaganda mot jødene og staten Israel. »

Mette Johanne fortsetter: «Men selvsagt, hoveddelen av turopplegget omfatter de mest berømte stedene i Tiberias, Jerusalem og Tel Aviv, der vi satser på meget gode og sentrale hoteller. Galilea, båttur på Gennesaretsjøen, Golanhøydene (inkludert gårdsturisme og vinbesøk på Ein Nashut hos familien Kades), moderne miljøjordbruk i Jordan-dalen, Dødehavet, Masada, Herodes’ slott og veddeløpsbane i Cæsarea, Oljeberget, Getsemane, Vestmuren, basarene i Gamlebyen, dagsutflukter til Ashdod, Sderot, Haifa, osv. Det tankevekkende Yad Vashem og det strålende Israel Museum er obligatoriske besøk. Vi håper også på info om høyteknologi og det nye samarbeidet Norge-Israel på områder som olje og gass.»

Mette Johanne Follestad framhever at disse turene ikke er «masseturer» med trengsel og kø på bussen: «Vi holder oss til grupper på 18-20 personer for å kunne yte best mulig service og omtanke for deltakerne. Vi skal jo ha det hyggelig på turen, med god mat, tid til handel og stranda i Tel Aviv. Vi har en særdeles dyktig svensktalende guide med oss på bussutfluktene der nede, Vivian, som er utrolig kunnskapsrik. – Og så er det jo en fordel med Hallgrim da, som i tillegg kan muntre oss med gode historier og kanskje en låt på munnharpa…»

Prisen for turen, 11 døgn og med høy kvalitet i alle ledd, er relativt gunstig, bl.a. fordi de to reiselederne bruker fritiden sin på dette, avstår fra lønn og godtgjørelser, da de mener det er viktig at flest mulig nordmenn får sjansen til å oppleve Israel ved selvsyn.

Se komplett program på plussreiser.no og/eller bestill brosjyre i dag. For spørsmål, kontakt Mette Johanne, 91 52 52 97 eller Hallgrim 91 55 14 55.

Forrige artikkelDen norsk-israelske våren er toppsak i Jerusalem Post
Neste artikkelMarokkanske journalister på besøk i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.