Israel kåret til et dyrt land å feriere i

Men turistene strømmer til Israel, til tross for at landet er lite konkurransedyktig på pris.

Turister og lokalbefolkning i det jødiske kvartal i Gamlebyen i Jerusalem. (Foto: Det israelske turistkontor)
Turister og lokalbefolkning i det jødiske kvartal i Gamlebyen i Jerusalem. (Foto: Det israelske turistkontor)

Turistnæringen i Israel er inne i god periode med rekordmange turister. I løpet av årets to første måneder kom 467.000 turister til Israel. Aldri tidligere har så mange besøkt landet i løpet av januar og februar. Dette til tross for at Israel er en av verdens minst konkurransedyktige turistdestinasjoner på pris, skriver Ha’aretz.

Verdens økonomiske forum har laget en rapport over verdens turistbransje. Der blir Israel rangert helt nede på en 133. plass når det kommer til konkurranseevne på pris. Da samme rapport ble laget i 2007 lå Israel på 78. plass når det kom til priser.

Likevel gjør Israel det bedre i konkurranseevne som helhet. Israel har de to siste årene gått fra en 72. til 61. plass. Kun tre land har gjort et større byks på listen enn Israel de siste årene, men for bare ti år siden var de plassert så høyt som 32. plass.

Det er ikke bare hotellpriser som avgjør konkurranseevnen til de ulike landenes turistnæring. Også andre faktorer spiller inn, som hygiene, infrastruktur og sikkerhet, når Verdens økonomiske forum rangerer hvor konkurransedyktige de ulike land er.

Spania er ifølge rapporten den mest konkurransedyktige turistdestinasjonen, etterfulgt av Frankrike, Tyskland, Japan, Storbritannia, USA, Australia og Italia. Israel på 61. plass ligger mellom Bahrain og Colombia. Yemen ligger på sisteplass.

Sikkerhetssituasjonen i Israel trekker ned totalen. Landet ligger på 103. plass når det kommer til sikkerhet. Samtidig gjør Israel det bra på forretninger og hygiene.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-). Arabiske stater har illustrert store deler av Israels historie på propaganda-frimerker. Når filatelisten Olav Vidar Landsverk kommenterer og korrigerer propagandaen blir det en unik, spennende og lærerik reise fra britisk mandattid til i dag.
Forrige artikkelSpørsmålet du aldri ville vente fra NRK
Neste artikkelSyke forslag om full Israel-boikott på LO-kongressen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.