SAS åpner ny direkterute til Israel

SAS åpner ny direkterute til Israel. Denne gangen til feriebyen Eilat. (Foto: Jeroen Pijper/Flickr)
SAS åpner ny direkterute til Israel. Denne gangen til feriebyen Eilat. (Foto: Jeroen Pijper/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det skandinaviske flyselskapet SAS skriver i en pressemelding at de vil åpne en ny rute mellom Stockholm og kystbyen Eilat i Israel fra og med vintersesongen 2017. Tidligere hadde SAS ruter fra Stockholm og København til Tel Aviv, men de ble lagt ned i 2015. De siste årene har ikke flyselskapet hatt noen ruter mellom Israel og Skandinavia. Flyet vil gå til Eilat hver lørdag fra 28. oktober til 24. mars.

– Eilat er en destinasjon svenske turister har reist til i flere tiår, sier salgssjefen for SAS i Sverige, Anders Wahlström. I april skulle Ramon internasjonale flyplass utenfor Eilat etter planen ha åpnet, men åpningen er utsatt til utgangen av 2017. Den nye flyplassen vil i starten ha en kapasitet på to millioner reisende årlig.

Eilat er Israels sørligste by og ligger ved Rødehavet. Her er det gode bade- og dykkemuligheter. Byen er et populært feriested både for israelere og utlendinger. Ifølge Jerusalem Post vil israelske myndigheter betale SAS 550 kroner for hver passasjer de flyr til Eilat. Det er et grep myndighetene gjør for å øke antallet turister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har et mål om flere direkteruter til Israel. Nå er vi vitne til at kraftig økning i flyselskap som flyr til Israel og bringer med seg rekordmange turister. Vi ønsker svenske turister hjertelig velkommen til Eilat og håper de vil nyte godt av vår attraktive turistdestinasjon, sier turistminister Yariv Levin til Jerusalem Post.

Dessverre er ikke flytidene de mest lukrative for oss nordmenn. Skal man fly direkteflyet må man inkludere en overnatting i Stockholm på hjemreisen;

Arlanda – Eilat, SK2911 avreise Lørdag kl. 13.00. Ankomst 17.50
Eilat – Arlanda, SK2912 retur Lørdag kl. 18.40. Ankomst 23.45

Da MIFF snakket med SAS tidligere i år fortalte flyselskapet at dårlig lønnsomhet hadde gjort at de hadde lagt ned rutene mellom Skandinavia og Israel.

– Vurderinger skjer løpende og vi har en bra og kontinuerlig kontakt med representanter for det israelske turistdepartementet, men foreløpig er det ikke aktuelt med noen nye ruter mellom Skandinavia og Tel Aviv, fortalte Knut-Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til Med Israel for fred i januar.

SAS er ikke det eneste flyselskapet som nå satser på Israel og Eilat.

Badebyen Eilat ved Rødehavet er en yndet reisemål for mange turister. (Foto: Det israelske turistkontor)
Badebyen Eilat ved Rødehavet er en yndet reisemål for mange turister. (Foto: Det israelske turistkontor)

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag