Nå strømmer folk fra hele verden hit

Var du en av dem som besøkte Israel i april? Da er du en del av en historisk rekord.
Stranden i Tel Aviv er et populært sted for turister som besøker Israel. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)
Stranden i Tel Aviv er et populært sted for turister som besøker Israel. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)

Som MIFF har skrevet om tidligere er det i år rekordmange turister som besøker Israel, og den positive trenden ser ut til å fortsette. For tall for april viser at aldri tidligere i landets 69-årige historie har så mange turister besøkt Israel i løpet av én måned. Rekordmange 349.000 turister besøkte Israel i april. Det er en oppgang på hele 38 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, men da var påsken i mars.

Utenlandske turister har bidratt med 15 milliarder kroner til israelsk økonomi så langt i år, ifølge det israelske turistdepartementet. I løpet av årets fire første måneder har det kommet over én million turister til Israel. Det er en økning på 28 prosent i forhold til månedene januar til april i 2016. 964.000 turister ankom Israel via en flyplass.

Turistdepartementet mener det er flere grunner til den voldsomme økningen i antallet turister til Israel. Selv om landet fortsatt er relativt kostbart å feriere i, har det blitt billigere de siste årene. En av årsakene til det er større tilgang på billige flybilletter og større tilgang på hospits, som er billigere å overnatte på enn hoteller.

– Mange turister som flyr til Israel med lavprisselskaper overnatter på fine hospitser i Eilat, Tel Aviv, Jerusalem og Mitzpeh Ramon, sier turistdepartementet i en uttalelse.

I tillegg er det stadig flere flyselskap som satser på destinasjoner i Israel. Det finnes nå direkterute til feriebyen Eilat fra byer som London, Budapest og St. Petersbrug. Til høsten vil også SAS fly direkte til Eilat fra Stockholm. I tillegg er det opprettet direkteruter mellom Israel og Kina. En annen faktor som trekker flere turister til Israel er ustabiliteten i Tyrkia. Israel oppleves ikke like utrygt som tidligere.

– Den moderne turist innser at det ikke finnes noe sted i verden som er trygg. Terroren kan ramme over alt, inkludert USA og Europa. Derfor har det fått mindre betydning, sier en kilde i departementet til den israelske avisen Ha’aretz.

Det israelske turistdepartementet har de siste årene brukt rundt én milliard kroner på å reklamere for Israel i hovedsakelig Europa, USA og Asia. Det har ført til en strøm av kinesiske turister. Det er den israelske turistnæringen fornøyd med, for kinesiske turister bruker i snitt mye mer penger enn europeerne når de besøker Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise