Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nå strømmer folk fra hele verden hit

Stranden i Tel Aviv er et populært sted for turister som besøker Israel. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)
Stranden i Tel Aviv er et populært sted for turister som besøker Israel. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)
Var du en av dem som besøkte Israel i april? Da er du en del av en historisk rekord.

Som MIFF har skrevet om tidligere er det i år rekordmange turister som besøker Israel, og den positive trenden ser ut til å fortsette. For tall for april viser at aldri tidligere i landets 69-årige historie har så mange turister besøkt Israel i løpet av én måned. Rekordmange 349.000 turister besøkte Israel i april. Det er en oppgang på hele 38 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, men da var påsken i mars.

Utenlandske turister har bidratt med 15 milliarder kroner til israelsk økonomi så langt i år, ifølge det israelske turistdepartementet. I løpet av årets fire første måneder har det kommet over én million turister til Israel. Det er en økning på 28 prosent i forhold til månedene januar til april i 2016. 964.000 turister ankom Israel via en flyplass.

Turistdepartementet mener det er flere grunner til den voldsomme økningen i antallet turister til Israel. Selv om landet fortsatt er relativt kostbart å feriere i, har det blitt billigere de siste årene. En av årsakene til det er større tilgang på billige flybilletter og større tilgang på hospits, som er billigere å overnatte på enn hoteller.

– Mange turister som flyr til Israel med lavprisselskaper overnatter på fine hospitser i Eilat, Tel Aviv, Jerusalem og Mitzpeh Ramon, sier turistdepartementet i en uttalelse.

I tillegg er det stadig flere flyselskap som satser på destinasjoner i Israel. Det finnes nå direkterute til feriebyen Eilat fra byer som London, Budapest og St. Petersbrug. Til høsten vil også SAS fly direkte til Eilat fra Stockholm. I tillegg er det opprettet direkteruter mellom Israel og Kina. En annen faktor som trekker flere turister til Israel er ustabiliteten i Tyrkia. Israel oppleves ikke like utrygt som tidligere.

– Den moderne turist innser at det ikke finnes noe sted i verden som er trygg. Terroren kan ramme over alt, inkludert USA og Europa. Derfor har det fått mindre betydning, sier en kilde i departementet til den israelske avisen Ha’aretz.

Det israelske turistdepartementet har de siste årene brukt rundt én milliard kroner på å reklamere for Israel i hovedsakelig Europa, USA og Asia. Det har ført til en strøm av kinesiske turister. Det er den israelske turistnæringen fornøyd med, for kinesiske turister bruker i snitt mye mer penger enn europeerne når de besøker Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart