Jerusalem får Israels første akvarium

I slutten av juli åpner en helt ny turistattraksjon i den israelske hovedstaden.
Nå kommer havet også til Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Tourism Review)
Nå kommer havet også til Jerusalem, 850 meter over havet. (Illustrasjonsfoto: Tourism Review)

Det 6.500 kvadratmeter store akvariet vil inneholde over 30 tanker med til sammen to millioner liter vann. Her vil det være et yrende liv av sjødyr fra blant annet Middelhavet og Rødehavet, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronot.

Mange tenker nok ikke på Jerusalem som det mest naturlige stedet å bygge et akvarium. Byen ligger rundt 850 meter over havet og det er ingen naturlige vannområder i nærheten av byen. Men for Shai Doron, som er administrerende direktør i Den bibelske dyrehagen i Jerusalem, var hovedstaden det mest logiske stedet å bygge det nye anlegget. Akvariet blir en del av dyrehagen.

– Vi har hatt flere prosjekter hvor vi har studert Genesaretsjøen, i tillegg til Dødehavet. Vi har gjort mange undersøkelser for å kunne drive dette, sier Doron.

Akvariet vil ha et variert utvalg av marine organismer og dyr, som for eksempel koraller, skilpadder og naturligvis fisk, inkludert haier. Etter planen skal akvariet åpne dørene innen utgangen av juli.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise