Jerusalem får Israels første akvarium

I slutten av juli åpner en helt ny turistattraksjon i den israelske hovedstaden.

Nå kommer havet også til Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Tourism Review)
Nå kommer havet også til Jerusalem, 850 meter over havet. (Illustrasjonsfoto: Tourism Review)

Det 6.500 kvadratmeter store akvariet vil inneholde over 30 tanker med til sammen to millioner liter vann. Her vil det være et yrende liv av sjødyr fra blant annet Middelhavet og Rødehavet, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronot.

Mange tenker nok ikke på Jerusalem som det mest naturlige stedet å bygge et akvarium. Byen ligger rundt 850 meter over havet og det er ingen naturlige vannområder i nærheten av byen. Men for Shai Doron, som er administrerende direktør i Den bibelske dyrehagen i Jerusalem, var hovedstaden det mest logiske stedet å bygge det nye anlegget. Akvariet blir en del av dyrehagen.

– Vi har hatt flere prosjekter hvor vi har studert Genesaretsjøen, i tillegg til Dødehavet. Vi har gjort mange undersøkelser for å kunne drive dette, sier Doron.

Akvariet vil ha et variert utvalg av marine organismer og dyr, som for eksempel koraller, skilpadder og naturligvis fisk, inkludert haier. Etter planen skal akvariet åpne dørene innen utgangen av juli.

Forrige artikkelBil- og knivangrep på Vestbredden
Neste artikkelMed Israels hjelp er palestinerne i ferd med å få kontroll over strømmangelen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.