Jerusalem får Israels første akvarium

I slutten av juli åpner en helt ny turistattraksjon i den israelske hovedstaden.
Nå kommer havet også til Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Tourism Review)
Nå kommer havet også til Jerusalem, 850 meter over havet. (Illustrasjonsfoto: Tourism Review)

Det 6.500 kvadratmeter store akvariet vil inneholde over 30 tanker med til sammen to millioner liter vann. Her vil det være et yrende liv av sjødyr fra blant annet Middelhavet og Rødehavet, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronot.

Mange tenker nok ikke på Jerusalem som det mest naturlige stedet å bygge et akvarium. Byen ligger rundt 850 meter over havet og det er ingen naturlige vannområder i nærheten av byen. Men for Shai Doron, som er administrerende direktør i Den bibelske dyrehagen i Jerusalem, var hovedstaden det mest logiske stedet å bygge det nye anlegget. Akvariet blir en del av dyrehagen.

– Vi har hatt flere prosjekter hvor vi har studert Genesaretsjøen, i tillegg til Dødehavet. Vi har gjort mange undersøkelser for å kunne drive dette, sier Doron.

Akvariet vil ha et variert utvalg av marine organismer og dyr, som for eksempel koraller, skilpadder og naturligvis fisk, inkludert haier. Etter planen skal akvariet åpne dørene innen utgangen av juli.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise