Tok imot turist nummer tre million

Den historiske turisten fikk en noe overraskende start på Israel-ferien.

De rumenske turistene Mihai Georgescu (t.v.) og Ioana Isac fikk en overraskende start på Israel-ferien. De fikk en personlig omvisning i Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu. Til høyre turistminister Yair Levin. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
De rumenske turistene Mihai Georgescu (t.v.) og Ioana Isac fikk en overraskende start på Israel-ferien. De fikk en personlig omvisning i Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu. Til høyre turistminister Yair Levin. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

En intetanende turist fra Romania ble tirsdag historisk da hun ble turist nummer tre million til å besøke Israel i år. Rekordmange turister har i år besøkt Israel. Aldri tidligere har tre millioner besøkt landet i løpet av ett år.

31 år gamle Ioana Isac kom til Israel sammen med kjæresten Mihai Georgescu. De hadde tatt turen med flyselskapet Wizz Air fra București i Romania. Etter at de hadde passert gjennom sikkerhetskontrollen ble de tatt imot med ballonger, blomster og en rød løper. I enden av den røde løperen ventet turistminister Yariv Levin, skriver den israelske avisen Times of Israel.

– Det er en spesiell dag og en historisk milepæl at vi nå bryter barrieren på tre millioner turister. Så mange har aldri besøkt Israel før, forteller Levin.

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

Turistministeren ga Isac et bevis for å markere at nettopp hun var besøkende nummer tre million i år. Paret ble så fraktet til en ventende limousin for å nyte en oppgradert hotellsuite, et besøk til Dødehavet, en helikoptertur og middag med den anerkjente israelske kokken Nir Tzuk.

Første stopp var derimot Davids tårn i Jerusalem. Turistministeren beklaget overfor paret at guiden ikke hadde klart å komme, men han hadde fått tak i en erstatter. Det var ingen ringere enn statsminister Benjamin Netanyahu.

Netanyahu viste de svært overraskede turistene rundt i det eldgamle fortet, som kan dateres tilbake til perioden rundt Det andre tempelet.

I et intervju med Kanal 12 sier Isac at paret valgte ferie i Israel fordi de ønsket å reise et sted med sol og varme for å feire Georgescus bursdag. Hun sier opplevelsen av å være besøkende nummer tre million var fantastisk.

De siste årene har lavprisselskaper som Wizz Air og Ryanair satset på Israel. Norge er et av få land som per dags dato ikke har noen direkterute til Israel, men Norwegian sier til MIFF at de vurderer en rute mellom Oslo og Tel Aviv.

Turistminister Yair Levin tok imot besøkende nummer tre million på flyplassen. (Foto: Doron Barsky)
Turistminister Yair Levin tok imot besøkende nummer tre million på flyplassen. (Foto: Doron Barsky)
Forrige artikkelPalestinsk historiker: – Det var ikke noe som het et palestinsk folk i 1917
Neste artikkelKygo gleder seg til å spille i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -