Mangel på hotellrom i Israel

Turoperatører har måtte avlyse Israel-turer på grunn av mangel på overnatting.

Turoperatører sliter med å finne nok ledige hotellrom i Israel. Her fra hotellene lands stranden i Tel Aviv. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)
Turoperatører sliter med å finne nok ledige hotellrom. Her fra hotellene langs stranden i Tel Aviv. (Foto: Dennis Jarvis/Flickr)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Flere turoperatører melder om at de må avvise grupper som ønsker å reise til Israel neste år på grunn av mangel på hotellrom, skriver avisen Ha’aretz.

Turoperatørene melder om at det er spesielt i perioden fra april til juni, og på høsten, at det nå begynner å bli vanskelig å finne nok hotellovernattinger.

– Det er ikke sikkerhetssituasjonen som begrenser antallet turister til Israel, men snarere infrastrukturen, sier Yossi Fattal, som leder Incoming Tour Operators Association.

På grunn av den store etterspørselen etter hotell er prisene ventet å øke mellom 10 til 20 prosent neste år. Men det bremser ikke turismen.

– Faktisk ser vi at flere og flere grupper ønsker å melde seg på turer og er villige til å betale prisen, som for tiden er rekordhøy. Og disse prisene gjelder jo alle, både individuelle turister og grupper, sier Fattal.

– Vi må kjempe for hvert eneste hotellrom, legger han til.

Etterspørselen etter hotell er nå så stor at organisasjonen vurderer å leie inn cruiseskip som kan stå i havnen. Det kan øke kapasiteten med 2000 rom.

Som MIFF har skrevet tidligere er det i år rekordmange turister som besøker Israel. Nylig ble turist nummer tre million tatt imot av Benjamin Netanyahu.

Kanskje blir det slått nye rekorder neste år. Da fyller staten Israel 70 år og mange har planer om å besøke landet i forbindelse med jubileet. Alle rom er allerede utsolgt i forbindelse med neste års uavhengighetsdag, sier Fattal.

Amnon Ben David, direktør i Eshet Incoming Tours, forteller om en bestilling fra 150 amerikanere som ønsket å bo nord i Israel i mars. Han var tvunget til å splitte gruppen opp i flere kibbutzer i området, da det viste seg å være helt umulig å samle alle på én plass.

En annen bestilling på 480 brasilianere til neste høst måtte han avvise. De ønsket å bo i Tel Aviv og Jerusalem, men det nyttet ikke å finne overnatting.

– I fjor hadde jeg ingen problemer med å finne rom til grupper på denne størrelsen i noen av byene ti måneder i forveien, forklarer Ben David.

For turister som reiser alene er det ikke like store utfordringer med å finne et sted å sove, da de ofte bor på hospits eller gjennom tjenesten AirBnb.

Forrige artikkelFikk livstid for terrorangrep i Tel Aviv
Neste artikkelFaktisk helt feil at Sverige og Israel har «et godt forhold»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -