Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Turismen til Israel slår alle rekorder

I løpet av årets seks første måneder har 2,1 millioner turister besøkt Israel. Det er en kraftig økning fra i fjor.
Strandliv i Tel Aviv er noe som frister både lokalbefolkningen og turister. (Foto: Geir Knutsen, MIFF)
2,1 millioner turister besøkte Israel i løpet av første halvår 2018.

I fjor kom det rekordmange turister til Israel. Ved utgangen av 2017 hadde 3,6 millioner turister vært innom landet. Men nå står fjorårets rekord for fall.

For allerede etter årets seks første måneder har 2,1 millioner turister besøkt Israel. Til sammenligning var det 1,75 millioner turister på samme tid i fjor.

Det er først gang over to millioner turister besøker Israel i løpet av årets første halvår, ifølge tall publisert av det israelske turistdepartementet.

– Våre markedsføringskampanjer og de aktivitetene som vi står i spissen for i departementet, fører til stadig nye rekorder, sier turistminister Yariv Levin.

Økningen er på 19 prosent i forhold til samme periode i fjor og en økning på 26 prosent i forhold til første halvår av 2016. Turismen har bidratt med drøyt 27 milliarder kroner til den israelske økonomien fra januar til og med juni.

– Jeg er veldig glad for at vi nå nyter fruktene av det intensive arbeidet vårt. Denne vintersesongen vil vi også se en økning i antallet flygninger fra Europa til Eilat, med nye flyselskap som etablerer ruter, forteller Levin.

Fra og med 31. oktober kan du også oppleve hvorfor rekordmange besøker Israel. Da starter Norwegian med direkteflygninger mellom Oslo og Tel Aviv.

Turistminister Yariv Levin. (Foto: Facebook)
Turistminister Yariv Levin sier de har jobbet målrettet med å få flere turister til Israel. Det har lykkes. (Foto: Facebook)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart