Få land har større vekst i turismen

Ambassadør Alan Baker gir ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)
Turistene strømmer til Israel som aldri før. For mange er Jerusalem den største turistattraksjonen. (Foto: Israeltourism)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tall fra FNs turismeorganisasjon UNWTO viser at Israel var et av landene som opplevde størst turistvekst i 2017. Selv om Israel geografisk ligger i Asia, så har de i UNWTOs oversikt blitt plassert under Europa. Bare to land i Europa-kategorien hadde større vekst i turismen i fjoråret enn Israel.

Lilleput-nasjonen San Marino hadde en vekst på 31 prosent, mens Georgia hadde en vekst på 27,9 prosent. Israel på tredjeplass hadde en vekst på 24,6 prosent. Så følger Tyrkia og Island, Makedonia, Aserbajdsjan, Moldova, Bosnia-Hercegovina og Armenia, Slovenia og Portugal på topp ti-listen.

Aftenposten har snakket med reiseekspert og redaktør i reisemagasinet Vagabond, Helge Baardseth, i forbindelse med tallene. Han synes det mest overraskende med denne listen er at Israel har en så kraftig økning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Litt overraskende at Israel har så sterk økning, mange har nok følt en viss utrygghet ved å reise dit. Men: Landet har mye å by på, og Tel Aviv er et funn også for den yngre garde, forteller han i et intervju med avisen.

Israel har nå i flere år hatt en kraftig vekst i turismen. Som MIFF skrev i sommer fortsetter veksten også i 2018. I løpet av årets seks første måneder hadde 2,1 millioner turister besøkt Israel. Til sammenligning besøkte 1,75 millioner turister Israel i løpet av første halvår 2017.

De siste årene er det blitt åpnet en rekke nye flyruter til Israel. Blant annet har lavprisselskapet Ryanair satset kraftig på reiser til Israel. Det israelske turistdepartementet har også hatt kampanjer for å øke antallet turister.

– Våre markedsføringskampanjer og de aktivitetene som vi står i spissen for i departementet, fører til stadig nye rekorder, sier turistminister Yariv Levin.

Fra og med 31. oktober kan du også oppleve hvorfor rekordmange besøker Israel. Da starter Norwegian med direkteflygninger mellom Oslo og Tel Aviv.

Det er fortsatt ledige billetter på jomfruturen, ifølge Norwegians nettsider. Et søk tirsdag 16. oktober viser at de billigste billettene direkte fra Oslo til Tel Aviv onsdag 31. oktober koster 1329,- kroner. Hjemturen lørdag 3. november fra Tel Aviv koster 865,- kroner.

PS: MIFF vil være med på turen. Det blir direktesending på Facebook.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag