Få land har større vekst i turismen

Israel trekkes frem som et av landene med størst turistvekst i 2017.

Ambassadør Alan Baker gir ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)
Turistene strømmer til Israel som aldri før. For mange er Jerusalem den største turistattraksjonen. (Foto: Israeltourism)

Tall fra FNs turismeorganisasjon UNWTO viser at Israel var et av landene som opplevde størst turistvekst i 2017. Selv om Israel geografisk ligger i Asia, så har de i UNWTOs oversikt blitt plassert under Europa. Bare to land i Europa-kategorien hadde større vekst i turismen i fjoråret enn Israel.

Lilleput-nasjonen San Marino hadde en vekst på 31 prosent, mens Georgia hadde en vekst på 27,9 prosent. Israel på tredjeplass hadde en vekst på 24,6 prosent. Så følger Tyrkia og Island, Makedonia, Aserbajdsjan, Moldova, Bosnia-Hercegovina og Armenia, Slovenia og Portugal på topp ti-listen.

Aftenposten har snakket med reiseekspert og redaktør i reisemagasinet Vagabond, Helge Baardseth, i forbindelse med tallene. Han synes det mest overraskende med denne listen er at Israel har en så kraftig økning.

– Litt overraskende at Israel har så sterk økning, mange har nok følt en viss utrygghet ved å reise dit. Men: Landet har mye å by på, og Tel Aviv er et funn også for den yngre garde, forteller han i et intervju med avisen.

Israel har nå i flere år hatt en kraftig vekst i turismen. Som MIFF skrev i sommer fortsetter veksten også i 2018. I løpet av årets seks første måneder hadde 2,1 millioner turister besøkt Israel. Til sammenligning besøkte 1,75 millioner turister Israel i løpet av første halvår 2017.

De siste årene er det blitt åpnet en rekke nye flyruter til Israel. Blant annet har lavprisselskapet Ryanair satset kraftig på reiser til Israel. Det israelske turistdepartementet har også hatt kampanjer for å øke antallet turister.

– Våre markedsføringskampanjer og de aktivitetene som vi står i spissen for i departementet, fører til stadig nye rekorder, sier turistminister Yariv Levin.

Fra og med 31. oktober kan du også oppleve hvorfor rekordmange besøker Israel. Da starter Norwegian med direkteflygninger mellom Oslo og Tel Aviv.

Det er fortsatt ledige billetter på jomfruturen, ifølge Norwegians nettsider. Et søk tirsdag 16. oktober viser at de billigste billettene direkte fra Oslo til Tel Aviv onsdag 31. oktober koster 1329,- kroner. Hjemturen lørdag 3. november fra Tel Aviv koster 865,- kroner.

PS: MIFF vil være med på turen. Det blir direktesending på Facebook.

Forrige artikkelPalestinsk baby klamrer seg til livet etter å ha fått hjertet til et jødisk barn
Neste artikkelTerrorrakett gjorde store ødeleggelser i Beersheba
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.