Oktober 2018 var tidenes beste måned for den israelske turismen

Så langt har over 3,4 millioner turister besøkt Israel i løpet av 2018.
UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
I løpet av oktober 2018 kom det nesten en halv million turister til Israel. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)

I løpet av årets ti første måneder har 3,4 millioner turister besøkt Israel, med et snittbesøk på åtte dager. Og den beste måned av de alle var oktober.

Aldri tidligere har så mange turister besøkt Israel i løpet av én måned som i oktober 2018, viser tall fra Turistdepartementet. I løpet av oktober ankom 486.000 turister Israel. Det er en økning på 19% i forhold til april 2018, som hadde den forrige rekorden, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Totalt brukte turistene over 5,6 milliarder kroner i oktober alene. Totalt har turister lagt igjen over 40 milliarder kroner i Israel siden starten av året.

De oppløftende tallene får turistminister Yariv Levin til å smile fra øre til øre.

– Oktober måned brøt en historisk rekord med et enestående antall turister, nesten en halv million, som besøkte Israel på bare én måned, sier han.

Turismen til Israel har de siste årene hatt en kraftig vekst. I fjor ble det slått en ny rekord med 3,6 millioner turister i løpet av ett år. Denne rekorden vil etter all sannsynlighet bli knust i år. Hvis turiststrømmen fortsetter vil man trolig passere over fire millioner turister i løpet av 2018.

Det israelske turistdepartementet har de siste årene investert mye i reklame for Israel som feriedestinasjon. I tillegg har en rekke flyselskap satset på Israel. Blant annet har Norwegian åpnet en rekke ruter til Tel Aviv. Onsdag 31. oktober åpnet de den første regulere direkteruten mellom Oslo og Tel Aviv. Noen dager før åpnet de direkterute mellom Roma og Tel Aviv. 3. november åpnet de også en vinterrute mellom Helsinki og Tel Aviv.

Turistminister Yariv Levin. (Foto: Facebook)
Turistminister Yariv Levin sier de har jobbet målrettet med å få flere turister til Israel. (Foto: Facebook)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise