Bli med Mette Johanne Follestad og Hallgrim Berg på reise til Israel våren 2019!

Avreise fra Gardermoen 29. mars 2019 med retur fra Tel Aviv 8. april.

Hallgrim Berg og Mette Johanne Follestad.
Hallgrim Berg og Mette Johanne Follestad.

For åttende gang inviterer reiselederne Mette Johanne Follestad og Hallgrim Berg interesserte nordmenn til å bli med på MIFFs årlige vårtur til Israel.

I likhet med tidligere år er dette et arrangement i samarbeid med reisearrangøren Plussreiser.

Hallgrim Berg er bestselgende forfatter, tidligere stortingsrepresentant, musiker, historieforteller, sekretær i MIFF Hallingdal og en mye brukt foredragsholder i MIFF.

Mette Johanne Follestad er styremedlem i Norsk-Israelsk Handelskammer, styreleder i MIFF Asker og medlem av MIFFs valgkomité.

Turistbåt på Genesaretsjøen. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Turistbåt på Genesaretsjøen. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Ved siden av bibelske og historiske høydepunkter vil programmet også inkludere «det moderne Israel» med nye attraksjoner, møte med viktige institusjoner og aktuell samfunnsinformasjon.

Denne gangen vil deltakerne bo på bare to hoteller, ett i Jerusalem og ett i Tel Aviv. Det vil gi bedre mulighet for ro, hygge, gjestebesøk og fleksibilitet gjennom dagsutflukter.

Her er noen av stedene som er med i årets program:
Genesaretsjøen, Golanhøyden, Gamlebyen i Jerusalem, Oljeberget, Getsemane, Via Dolorosa, Golgata, Vestmuren (og tunnelen under), Begin-senteret, Israel Museum, Knesset, Yad Vashem, Qumran, Dødehavet, Negevørkenen, Sde Boker, SodaStream-fabrikken, Sderot, Ashdod, Jaffa, Tel Aviv, Caesarea, Karmel-fjellet og Haifa.

Det er også funnet plass til noen «tema-stopp» som for eksempel Israels unike utnytting av vannressurser (Igudan Visitor Center), utvikling og bruk av solenergi (møte med professor David Faiman ved Ben Gurion University i Negev-ørkenen, gårdsturisme og vinproduksjon(Assaf Winery) på Golan, m.m.

Dødehavet er et populært turistmål. Det høye saltinnholdet gjør at oppdriften i vannet er høy. (Foto: Itamar Grinberg/Flickr)
Halvparten av turistene som besøkte Israel i 2017 tok turen innom Dødehavet. (Foto: Itamar Grinberg/Flickr)

Begge reiselederne mener det er viktig at flest mulig nordmenn får oppleve Israel. Fulle av entusiasme for Israel, og uten lønn eller godtgjørelser, bruker de av sin fritid for å vise nordmenn hvilket flott og interessant land det er.

Pris: Fra kr. 23.600,-

Hvis man tar i betraktning at reisen varer i 11 dager, programmet er rikholdig og hotellstandarden høy, i tillegg til at reiselederne er ulønnet, må dette kunne karakteriseres som en økonomisk gunstig Israel-tur.

Klikk her for å bestille plass eller se programmet, prisen og annen informasjon om turen.

Last ned brosjyre i pdf-format her.

Reisebrev: Bare fem timer til Israel

3,6 millioner besøkte Israel i 2017

Nå strømmer folk fra hele verden hit

 

Forrige artikkelPalestinere dømt til 15 års hardt arbeid for å ha solgt land til jøder
Neste artikkelIsrael avdekket Hamas-terrorcelle på Vestbredden med rystende planer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.