Fire millioner besøkte Israel i 2018

Søndag landet turist nummer fire million på Ben Gurion-flyplass.
Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fire million som besøkte Israel i 2018. (Foto: Turistdepartementet)
Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fire million i 2018. (Foto: Turistdepartementet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Søndag 30. desember ankom turist nummer fire million Israel i 2018. Aldri tidligere har så mange turister besøkt Israel i løpet av ett år, skriver Jerusalem Post.

Det har de siste årene vært en enorm vekst i turismen til Israel. I 2017 var det for første gang over tre millioner som besøkte landet i løpet av året.

Den gangen ble rekorden blant annet markert ved at turist nummer tre million fikk en guidet tur i Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu.

Totalt var det 3,6 millioner turister som besøkte Israel i løpet av 2017.

Turist nummer fire million ble tatt imot av Israels turistminister Yariv Levin på Ben Gurion-flyplassen. Levin mener grunnen til at turismen stadig slår nye rekorder er et revolusjonerende arbeid av turistmyndighetene i Israel.

– Denne fantastiske markeringen viser at Israel er en attraktiv turistdestinasjon, forteller turistministeren til den israelske avisen.

Jerusalem er den mest populære destinasjonen for turister, viser tall fra turistdepartementet. 40% av turistene har besøkt Israel før, og 61% av de besøkende er kristne. Jødiske turister står for 22% av det totale antallet besøkende.

Stadig flere kinesiske turister besøker Israel, med over 100.000 kinesere på besøk i 2018. Den største gruppen turister er amerikanere, med 813.000 besøkende. Så følger Frankrike med 320.000 og Russland med 303.000.

Turismen bidrar med over 50 milliarder kroner til den israelske økonomien.

I oktober åpnet Norwegian den første direkteruten mellom Norge og Israel. Les MIFFs reisebrev fra åpningen av ruten: Bare fem timer til Israel.

Ambassadør Alan Baker gir ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)
Turistene strømmer til Israel som aldri før. For mange er Jerusalem den største turistattraksjonen. (Foto: Israeltourism)


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise