Fire millioner besøkte Israel i 2018

Søndag landet turist nummer fire million på Ben Gurion-flyplass.

Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fire million som besøkte Israel i 2018. (Foto: Turistdepartementet)
Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fire million i 2018. (Foto: Turistdepartementet)

Søndag 30. desember ankom turist nummer fire million Israel i 2018. Aldri tidligere har så mange turister besøkt Israel i løpet av ett år, skriver Jerusalem Post.

Det har de siste årene vært en enorm vekst i turismen til Israel. I 2017 var det for første gang over tre millioner som besøkte landet i løpet av året.

Den gangen ble rekorden blant annet markert ved at turist nummer tre million fikk en guidet tur i Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu.

Totalt var det 3,6 millioner turister som besøkte Israel i løpet av 2017.

Turist nummer fire million ble tatt imot av Israels turistminister Yariv Levin på Ben Gurion-flyplassen. Levin mener grunnen til at turismen stadig slår nye rekorder er et revolusjonerende arbeid av turistmyndighetene i Israel.

– Denne fantastiske markeringen viser at Israel er en attraktiv turistdestinasjon, forteller turistministeren til den israelske avisen.

Jerusalem er den mest populære destinasjonen for turister, viser tall fra turistdepartementet. 40% av turistene har besøkt Israel før, og 61% av de besøkende er kristne. Jødiske turister står for 22% av det totale antallet besøkende.

Stadig flere kinesiske turister besøker Israel, med over 100.000 kinesere på besøk i 2018. Den største gruppen turister er amerikanere, med 813.000 besøkende. Så følger Frankrike med 320.000 og Russland med 303.000.

Turismen bidrar med over 50 milliarder kroner til den israelske økonomien.

I oktober åpnet Norwegian den første direkteruten mellom Norge og Israel. Les MIFFs reisebrev fra åpningen av ruten: Bare fem timer til Israel.

Ambassadør Alan Baker gir ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)
Turistene strømmer til Israel som aldri før. For mange er Jerusalem den største turistattraksjonen. (Foto: Israeltourism)
Forrige artikkelSe hvordan mediene ble tvunget til å rette feil etter korreks fra MIFF
Neste artikkelI løpet av 2018 ble det skutt 1000 raketter fra Gazastripen mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.