Snart åpner Israels andre internasjonale flyplass

Ramon internasjonale flyplass åpner i slutten av januar. Dette bildet er fra byggingen i mars 2018. (Foto: Ramon flyplass)
Ramon internasjonale flyplass åpnet i slutten av januar. Dette bildet er fra byggingen i mars 2018. (Foto: Ramon flyplass)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Snart åpner Ramon internasjonale flyplass nord for den israelske feriebyen Eilat ved Rødehavet. Etter planen skulle flyplassen ha åpnet allerede i april 2017, men prosjektet er blitt forsinket flere ganger. Nå bekrefter omsider de israelske luftfartsmyndighetene (IAA) at åpningen blir 22. januar.

Flyplassen, som har kostet drøyt 4,4 milliarder kroner å bygge, vil åpne gradvis med kun innenriksflyvninger i starten. Trolig vil internasjonale flyvninger starte opp i begynnelsen av mars, ifølge luftfartsmyndighetene.

Noe av grunnen til at arbeidet med flyplassen tok lenger tid enn planlagt er at kapasiteten er blitt utvidet. Rullebanen er utvidet til 3,6 kilometer for å kunne ta imot større fly og det skal nå være plass til flere fly på flyplassen.

Ramon blir Israels andre internasjonale flyplass. Under Gaza-krigen i 2014 ble Ben Gurion-flyplass utenfor Tel Aviv beskutt av raketter fra Gazastripen og flyplassen ble stengt i flere dager. Med en ny internasjonal flyplass på plass vil ikke Israel bli like isolert ved lignende hendelser i framtiden.

Israel håper også at flyplassen vil øke turismen til ferieparadiset Eilat ved Rødehavet. Passasjerkapasiteten er i starten to millioner passasjerer i året, men flyplassen kan utvides til å ta imot 4,5 millioner passasjerer i året.

Flyplassen er oppkalt etter Ilan Ramon og sønnen Asaf. Ilan var Israels første astronaut og omkom i ulykken med den amerikanske romfergen Columbia. Ramon var også kjent for å være en av de israelske pilotene som deltok i Osirak-angrepet på Irak i 1981. Asaf fulgte i faren fotspor og ble jagerpilot i et israelske forsvaret. Han omkom i en flyulykke i 2009.

Israel håper å trekke enda flere turister til badebyen Eilat ved Rødehavet fremover. (Foto: Det israelske turistkontor)
Israel håper å trekke enda flere turister til badebyen Eilat ved Rødehavet fremover. (Foto: Det israelske turistkontor)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag