– Israel kan erstatte Kanariøyene som foretrukket feriedestinasjon

Ryanair-sjef Michael O’Leary ser stort potensiale i turismen til Israel.

Sjefen for Ryanair tror mange vil bytte ut strendene på Kanariøyene med strendene i Israel. (Foto: Dana Friedlander)
Sjefen for Ryanair tror mange vil bytte ut strendene på Kanariøyene med strendene i Israel. (Foto: Dana Friedlander)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Sjefen for det irske lavprisselskapet Ryanair, Michael O’Leary, besøkte nylig Israel. Der annonserte han planer om storsatsing på Israel, som han mener er en av de mest lovende turistdestinasjonene, skriver Yedioth Ahronoth.

I forbindelse med besøket møtte Ryanair-sjefen representanter for turistdepartementet og luftfartsmyndighetene i den jødiske staten.

– Vi kan bringe mange millioner flere til Israel. Vi kan vokse så fort som myndighetene tillater oss, fortalte O’Leary til TV-kanalen Channel 13.

Ryanair skal også være interessert i å opprette en base i Israel for å kunne øke antallet flygninger dit. Selv om rekordmange turister besøkte i Israel i fjor, over fire millioner mennesker, mener O’Leary at potensialet er større.

– Jeg mener det er potensiale for en betydelig vekst i turismen hit. Israel er av de mest forfriskende destinasjonene, sier han og legger til:

– Folk er lei av steder som Kanariøyene. Israel har fantastiske strender og utrolig god mat. Hvis vi kan tilby fornuftige priser så kan Israel med sitt gode vær og vakre strender bli en foretrukket destinasjon, sier O’Leary.

Til sommeren vil Ryanair ha 28 ukentlige avganger til Israel fra tolv forskjellige destinasjoner. I fjor fraktet flyselskapet over en halv million europeere til Israel. Også mange israelere brukte flyselskapet til å besøke destinasjoner i Europa. Selskapet startet med flyvninger til Israel i 2015.

Nylig åpnet Israels andre internasjonale flyplass utenfor Eilat ved Rødehavet. Flyplassen har i starten potensiale til å ta imot over to millioner passasjerer.

I oktober 2018 åpnet Norwegian den første direkteruten mellom Norge og Israel. Les MIFFs reisebrev fra åpningen av ruten: Bare fem timer til Israel.

Ryanair-sjef Michael O'Leary har stor tro på Israel som feriedestinasjon. (Foto: WTTC Global Summit 2015)
Ryanair-sjef Michael O’Leary har stor tro på Israel som feriedestinasjon. (Foto: WTTC Global Summit 2015)
Forrige artikkelDirekteintervju fra Jerusalem
Neste artikkelOver 1000 norske artister blåser i boikottoppfordringen fra 64 kollegaer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.