Nå blir det enklere å fly til Eilat

Ramon-flyplass utenfor Eilat har åpnet for internasjonale flyvninger.
Den første internasjonale flyvningen til Ramon-flyplass utenfor Eilat ble gjennomført 4. mars. (Foto: Israel Airport Authority)
Den første internasjonale flyvningen til Ramon-flyplass utenfor Eilat ble gjennomført 4. mars. (Foto: Israel Airport Authority)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Mandag 4. mars startet internasjonale flyvninger til Ramon-flyplass utenfor Eilat. Det var et fly av typen 737 fra selskapet Ryanair som fraktet de første internasjonale passasjerene til den nye flyplassen, skriver Times of Israel.

Det er under seks uker siden flyplassen startet med innenriksflyvninger. Nå er det også åpnet for internasjonale flyvninger. Ramon-flyplass er Israels andre internasjonale flyplass etter Ben Gurion-flyplass utenfor Tel Aviv.

Den nye flyplassen, som ligger 19 kilometer nord for Eilat, er en viktig del av planene om å øke turismen til den populære feriebyen ved Rødehavet.

Ramon er den første sivile flyplassen i Israel som er bygget fra grunnen av siden opprettelsen av staten Israel i 1948. Andre flyplasser har blitt bygget på annen infrastruktur, hovedsakelig fra den britiske mandatperioden.

Den gamle flyplassen i Eilat ligger midt i feriebyen. 18. mars stenger den gamle flyplassen for godt. (Foto: Wikimedia)
Den gamle flyplassen i Eilat ligger midt i feriebyen. 18. mars stenger den gamle flyplassen for godt. (Foto: Wikimedia)

Flyplassen vil erstatte Eilats nåværende flyplass, som ligger midt i byen. Denne har i hovedsak vært til innenriksflyvninger. Mange lavprisselskaper har flydd til flyplassen Ovda, som ligger 60 kilometer nord for Eilat. Denne ligger svært øde til og vil i tiden framover bare bli brukt som militærflyplass.

Mange lavprisselskaper flytter nå flyvningene sine over til Ramon. Også flyselskap som Lufthansa skal begynne å operere på den nye flyplassen. Det er foreløpig ikke kjent om norske flyselskap eller turoperatører vil satse på Eilat nå som den nye flyplassen er i gang.

Flyplassen er oppkalt etter Ilan Ramon og sønnen Asaf. Ilan var Israels første astronaut og omkom i ulykken med den amerikanske romfergen Columbia. Ramon var også kjent for å være en av de israelske pilotene som deltok i Osirak-angrepet på Irak i 1981. Asaf fulgte i faren fotspor og ble jagerpilot i et israelske forsvaret. Han omkom i en flyulykke i 2009.

Israel håper å trekke enda flere turister til badebyen Eilat ved Rødehavet fremover. (Foto: Det israelske turistkontor)
Israel håper å trekke enda flere turister til badebyen Eilat ved Rødehavet fremover. (Foto: Det israelske turistkontor)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise