Så mange nordmenn har besøkt Israel i år

Kraftig vekst i antallet turister fra Norge.
Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel. (Foto: Kygo)
Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel i 2017. (Foto: Kygo)

Tall fra israelske turistmyndigheter viser at rekordmange nordmenn har besøkt Israel i løpet av årets fire første måneder. Siden nyttår og fram til mai har 6400 nordmenn feriert i Israel. Det er en økning på 24 prosent i forhold til 2018 og en økning på hele 49 prosent i forhold til 2017. Hovedårsaken til økningen skyldes nok at Norwegian i november åpnet en direkterute.

For etter at nordmenn fikk muligheten til å fly direkte til Israel fra Oslo har antallet norske turister økt kraftig. I november 2018, den første måneden med direkterute, økte andelen norske turister med 40 prosent. I fjor besøkte 16.100 nordmenn Israel. Til sammenligning var det 13.800 turister i 2017.

Hvis den positive trenden fortsetter vil det i løpet av året komme over 20.000 turister fra Norge til Israel. Aldri tidligere har så mange norske turister besøkt den jødiske staten.

Totalt har 34.500 personer fra de nordiske landene – Norge, Sverige, Danmark og Finland – besøkt Israel så langt i år. Det er en vekst på fem prosent i forhold til 2018 og 34 prosent i forhold til 2017. Alle landene har en økning i antallet turister til Israel i år – utenom Sverige. 10.900 svensker har besøkt Israel så langt i år – mot 12.3000 i fjor. En nedgang på 11 prosent.

Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)
Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise