Så mange nordmenn har besøkt Israel i år

Kraftig vekst i antallet turister fra Norge.

Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel. (Foto: Kygo)
Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel i 2017. (Foto: Kygo)

Tall fra israelske turistmyndigheter viser at rekordmange nordmenn har besøkt Israel i løpet av årets fire første måneder. Siden nyttår og fram til mai har 6400 nordmenn feriert i Israel. Det er en økning på 24 prosent i forhold til 2018 og en økning på hele 49 prosent i forhold til 2017. Hovedårsaken til økningen skyldes nok at Norwegian i november åpnet en direkterute.

For etter at nordmenn fikk muligheten til å fly direkte til Israel fra Oslo har antallet norske turister økt kraftig. I november 2018, den første måneden med direkterute, økte andelen norske turister med 40 prosent. I fjor besøkte 16.100 nordmenn Israel. Til sammenligning var det 13.800 turister i 2017.

Hvis den positive trenden fortsetter vil det i løpet av året komme over 20.000 turister fra Norge til Israel. Aldri tidligere har så mange norske turister besøkt den jødiske staten.

Totalt har 34.500 personer fra de nordiske landene – Norge, Sverige, Danmark og Finland – besøkt Israel så langt i år. Det er en vekst på fem prosent i forhold til 2018 og 34 prosent i forhold til 2017. Alle landene har en økning i antallet turister til Israel i år – utenom Sverige. 10.900 svensker har besøkt Israel så langt i år – mot 12.3000 i fjor. En nedgang på 11 prosent.

Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)
Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)
Forrige artikkel69 prosent av norske journalister støtter partier som vil utsulte eller diskriminere israelere
Neste artikkelHva de fleste muslimer har misforstått om jødene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.