Tror Eurovision kan føre til turistboom

Flere hundre millioner TV-seere får se det beste av hva Israel har å by på.

Vakker solnedgang fra Eurovision-village i Tel Aviv. Tusenvis av turister besøker byen i forbindelse med sangkonkurransen. (Foto: Arsen Ostrovsky)

Tusenvis av turister har reist til Israel i forbindelse med Eurovision i Tel Aviv. Tilbakemeldingen fra turistene er at Tel Aviv er en fantastisk vertskapsby. Nå håper turistnæringen i Israel at de gode tilbakemeldingene og den enorme TV-eksponeringen vil føre til en turistboom, skriver Times of Israel.

– Det er utrolig spennende for oss europeere å komme hit, sier To Lukac, en Zürich-basert ungarer som besøker Israel i forbindelse med Eurovision. De siste seks årene har han besøkt alle land som arrangerer sangkonkurransen.

– Det er en stor miks av ulike mennesker og religioner her. Så langt har besøket vært en veldig positiv og interessant opplevelse, sier han.

Eurovision har rundt 200 millioner seere på verdensbasis. Det gir en enorm eksponering av Israel. Før hvert av de musikalske innslagene opptrer på scenen vises et videosnutt fra ulike områder og turistattraksjoner i Israel.

– Jeg har alltid drømt om å besøke Tel Aviv, så når Eurovision skulle arrangeres her bestemte jeg meg for å ta turen, sier Daniel, som har fulgt sangkonkurransen fra Chile de siste sju årene.

– Alle er så vennlige her og så langt har besøket vært helt fantastisk.

I fjor besøkte over fire millioner turister Israel. Aldri tidligere har så mange besøkt den jødiske staten. Også rekordmange nordmenn besøker landet.

Forrige artikkelFra hijab og misbruk i Egypt til frihet i Israel
Neste artikkelPrinsessens kjæreste: – Israel har påvirket meg mer enn noe annet sted på jorden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.