Over 4 millioner turister brukte 53 milliarder kroner i Israel i 2018

Stadig flere turister besøker Israel. Det betyr at den israelske økonomien styrkes.

Ambassadør Alan Baker gir ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)
Turistene strømmer til Israel som aldri før. For mange er Jerusalem den største turistattraksjonen. (Foto: Israeltourism)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske turistdepartementet publiserte søndag 14. juli resultatet av en spørreundersøkelse blant 15.000 turister som viser at de rundt 4 millioner turistene som besøkte Israel i fjor brukte anslagsvis 53 milliarder (6 milliarder US dollar) kroner i landet. Den estimerte summen inkluderer ikke kostnaden for å fly til Israel.

Tallene ble gjengitt av den israelske næringslivsavisen og nettsiden Calcalist på søndag.

Når det gjelder alderssammensetning var 24,1 prosent av turistene over 55 år. 19,4 prosent var mellom 45 og 54 år, 35,8 prosent var mellom 25 og 44, mens 20,7 prosent var 24 år eller mindre.

Jerusalem er det mest populære reisemålet i Israel. Hele 77,5 prosent av turistene besøkte byen. Tel Aviv kom på andreplass med 67,4 prosent, deretter Dødehavet med 48 prosent og Tiberias med 36,2 prosent.

Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel. (Foto: Kygo)
Den norske musikeren Kygo publiserte dette bildet fra Dødehavet i forbindelse med sitt opphold i Israel i 2017. (Foto: Kygo)

Ifølge svarene var 54.9 prosent kristne, 27,5 prosent jødiske og 2,4 prosent muslimer.

Av de som besvarte undersøkelsen oppga 24,3 prosent at formålet med oppholdet i Israel var pilegrimsferd. 21,3 prosent sa de ville se landet, 30 prosent reiste for å besøke venner og familie, mens 8,9 prosent kom av forretningsmessige årsaker.

I første halvdel av 2019 ankom 2,265 millioner turister. Det er en økning i forhold til den samme perioden i fjor. Da ankom 2,063 millioner turister ifølge en oversikt fra turistdepartementet.

Forrige artikkelSpenningsfilm om Mossads redningsaksjon for etiopiske jøder kommer på Netflix
Neste artikkelHer er folkets dom over NRKs Israel-dekning – eksklusiv meningsmåling
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.