Sir Richard Branson: – Jeg er imot boikott av Israel

Virgin åpner direkterute mellom London og Tel Aviv og investerer penger i Israel.
Sir Richard Branson deltok på den offisielle åpningen av Virgin Atlantics nye direkterute til Tel Aviv. (Foto: Virgin Atlantic)

Den britiske milliardæren og styreleder i Virgin Atlantic, Sir Richard Branson, skrøt av den israelske gründerkulturen da han ankom Tel Aviv, i forbindelse med åpningen av flyselskapets nye direkterute mellom London og Tel Aviv. Branson kysset rullebanen da han gikk av flyet, skriver Jerusalem Post.

Den kjente forretningsmannen brukte også anledningen til å uttrykke sin motstand mot boikott, som han mener ikke er løsningen på den israelsk-palestinske konflikt. I tillegg til å skryte av gründerkulturen i Israel avslørte Branson også at selskapene hans kom til å investere penger i regionen.

– Det er definitivt store utfordringer som må løses i denne regionen, og det trengs modige politikere som løser problemene og sier at nok er nok. Vi har investert i både Israel og Palestina. Når vi starter å fly til et land, så vil andre Virgin-selskaper komme etter og involvere seg på andre områder. Jeg er sikker på at vi vil investere myer her i årene som kommer, sier han.

Branson uttrykte også ønske om å møte og lære fra israelske gründere som jobber med romteknologi. Virgin Galactic, et selskap i Virgin-konserten som jobber med framtidig rom-turisme, skal snart gå på børsen i New York.

– Hvis det er gründere her som jobber innen romfart og som har spesifikke ideer, så ville vi gjerne hørt mer fra dem. Dere har så mange utrolige individer på dette feltet og andre felt som kan bidra med så mye, sier han.

Flyruten mellom London og Tel Aviv skal Virgin Atlantic operere med en Airbus A330-300, et fly som tar 266 passasjerer, og kapasiteten blir på 180.000 passasjerer i året. Flyselskapet har stor tro på Tel Aviv-ruten.

– Tel Aviv er et veldig viktig marked. Israel vokser og er en teknologisk gigant, sier Shai Weiss, flyselskapet administrerende direktør. Han opplyser om at salget av billetter på ruten så langt har gått over all forventning.

For Norges del er det dessverre snart slutt på direkterute til Israel. Flyselskapet Norwegian besluttet i sommer å legge ned direkteruten mellom Oslo og Tel Aviv. Siste flygning mellom de to byene blir lørdag 9. november.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise