Rekordmange turister til Israel

300.000 flere turister har besøkt Israel i år i forhold til samme tid i fjor.
I løpet av årets seks første måneder har 2,1 millioner turister besøkt Israel. Det er en kraftig økning fra i fjor.
Strandliv i Tel Aviv er noe som frister både lokalbefolkningen og turister. (Foto: Geir Knutsen, MIFF)

Ifølge statistisk sentralbyrå i Israel har 3,7 millioner turister besøkt Israel så langt i år. Det er en økning på ti prosent i forhold til i fjor. Da hadde 3,4 millioner turister besøkt landet fra januar til og med oktober.

– Til tross for alle utfordringene vi står overfor, så fortsetter vi å markedsføre Israel verden over med vår innovative og markeds-fokuserte strategi. Resultatene taler for seg selv, sier turistminister Yariv Levin.

Inntektene fra turismen beløper seg så langt i år til over 50 milliarder kroner.

– Turismen bidrar ikke bare til å styrke økonomien, men den bidrar også til å styrke Israels image verden over. Det er jeg stolt av, sier turistministeren.

Det har de siste årene vært en kraftig økning i turismen til Israel. At trenden fortsetter viser at interessen for Israel ikke er i ferd med å avta.

– Israel er blitt en legitim og ledende turistdestinasjon. Dette viser statistikken gang på gang. Vellykkede markedsføringskampanjer og avanserte digitale markedsføringsverktøy har gjort at vi har klart å knuse rekorder to år på rad, sier Amir Halevi, direktør ved turistdepartementet.

Det har også vært en stor økning i antallet nordmenn som besøker Israel. Fra januar til og med oktober har 15.700 nordmenn besøkt Israel. Det er en økning på 14 prosent i forhold til året før, og en økning på 31 prosent i forhold til 2017. At Norwegian har hatt en direkterute mellom Norge og Israel har nok bidratt til den positive økningen. Dessverre er det slutt på direkteruten fra og med 9. november. Norwegian har valgt å legge den ned.

Nå blir nordmenn som ønsker å besøke Israel avhengig av å mellomlande. MIFFs Bjarte Bjellås og Øyvind Bernatek i Hjelp jødene hjem diskuterte nedleggelsen av ruten i en direktesending på Gardermoen 6. november:

Direkte fra Gardermoen ✈️

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Tirsdag 5. november 2019

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise