Forbes: Hit må du reise i 2020

Her kan du oppleve 4000 bygninger bygget i Bauhaus-arkitektur.

Det finnes over 4000 bygninger i Tel Aviv bygget med Bauhaus arkitektur. (Foto: Barak Brinker, via Times of Israel)

Det kjente amerikanske forretnings- og finanstidsskriftet Forbes har laget en liste over de beste 20 destinasjonene å besøke i løpet av 2020. På andreplass på listen finner vi den israelske kystbyen Tel Aviv.

«Gammel historie og en moderne livsstil møtes i denne travle strandbyen langs Israels Middelhavskyst. Selv om ingen dag i denne urbane byen er komplett uten noen timer på den gyldne stranden, så vil du også sette av tid til å besøke det nylig åpnede «den hvite byen»-museet, skriver tidsskriftet.

Tel Aviv har den største samlingen av bygninger i Bauhaus-stil i hele verden. Over 4000 bygninger i Tel Aviv er bygget i denne unike arkitektoniske stilen. Det gjorde at «den hvite byen» i 2003 ble utpekt som et del av UNESCOs steder for verdensarven. I forbindelse med 100 års-jubileet til «den hvite byen» er det opprettet et nytt museum i Tel Aviv, som Forbes anbefaler.

Dessverre er det ikke lenger mulig å fly direkte fra Norge til Tel Aviv, men det er fortsatt mulig å fly via København, Stockholm og andre byer. Turismen til Tel Aviv og Israel vil i 2019 slå alle rekorder, med nesten fem millioner besøkende turister. Hvis trenden fortsetter blir det nye rekorder i 2020.

Forrige artikkelHer kan du se seks lærerike filmer
Neste artikkelEn halvtime fra Jerusalem til Tel Aviv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.