Forbes: Hit må du reise i 2020

Her kan du oppleve 4000 bygninger bygget i Bauhaus-arkitektur.
Det finnes over 4000 bygninger i Tel Aviv bygget med Bauhaus arkitektur. (Foto: Barak Brinker, via Times of Israel)

Det kjente amerikanske forretnings- og finanstidsskriftet Forbes har laget en liste over de beste 20 destinasjonene å besøke i løpet av 2020. På andreplass på listen finner vi den israelske kystbyen Tel Aviv.

«Gammel historie og en moderne livsstil møtes i denne travle strandbyen langs Israels Middelhavskyst. Selv om ingen dag i denne urbane byen er komplett uten noen timer på den gyldne stranden, så vil du også sette av tid til å besøke det nylig åpnede «den hvite byen»-museet, skriver tidsskriftet.

Tel Aviv har den største samlingen av bygninger i Bauhaus-stil i hele verden. Over 4000 bygninger i Tel Aviv er bygget i denne unike arkitektoniske stilen. Det gjorde at «den hvite byen» i 2003 ble utpekt som et del av UNESCOs steder for verdensarven. I forbindelse med 100 års-jubileet til «den hvite byen» er det opprettet et nytt museum i Tel Aviv, som Forbes anbefaler.

Dessverre er det ikke lenger mulig å fly direkte fra Norge til Tel Aviv, men det er fortsatt mulig å fly via København, Stockholm og andre byer. Turismen til Tel Aviv og Israel vil i 2019 slå alle rekorder, med nesten fem millioner besøkende turister. Hvis trenden fortsetter blir det nye rekorder i 2020.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise