Israel planlegger å åpne for turister

Grensene kan åpne igjen mer enn ett år etter at de ble stengt for turister.
Turister koser seg i feriebyen Eilat før koronaviruset kom. Nå kan det gå mot gjenåpning av turismen.

Israelske myndigheter har en foreløpig plan om å åpne for utenlandske turister i april for første gang på over ett år, skriver Yedioth Ahronot.

Israel besluttet å stenge grensene for turister i begynnelsen av mars 2020, da koronapandemien begynte å spre seg for alvor. Siden har landet vært lukket for utenlandske turister. Nå kan grensene åpnes for turisme igjen.

Som MIFF har skrevet om, og som har fått internasjonal oppmerksomhet, er Israel verdensledende i vaksinasjonskappløpet. Ingen land i verden har vaksinert så stor andel av befolkningen på så kort tid. Det gjør at landet kan begynne å se fremover mot en mer normal hverdag igjen.

Helsedepartementet i Israel er i dialog med landets turistnæring om hvordan man trygt kan åpne opp landet for turisme. En gjenåpning av turismen er avhengig av fremdriften i vaksinasjonene og andre faktorer ved pandemien.

Det blir likevel visse restriksjoner på turismen når den gjenåpner igjen. Det vil i første omgang bare åpnes opp for turister fra land med lavt smittetrykk.

Turister vil også måtte fylle ut en helsedeklarasjon på Helsedepartementets nettside før de får godkjenning til å reise, de må ta en koronatest mindre enn 72 timer før flyturen, de må ha en spesiell helseforsikring og de må registrere en detaljert liste over steder de skal besøke i Israel i tilfelle de må i karantene. Alle bevegelser vil bli overvåket. Planen har foreløpig ikke blitt formelt godkjent.

Turismen er svært viktig for Israel og utgjør mange arbeidsplasser. Disse arbeidsplassene er også hardest rammet av koronapandemien. I 2019 var det rekordmange turister som besøkte Israel. De la igjen 58 millioner kroner.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise