Israel planlegger å åpne for turister

Grensene kan åpne igjen mer enn ett år etter at de ble stengt for turister.
Turister koser seg i feriebyen Eilat før koronaviruset kom. Nå kan det gå mot gjenåpning av turismen.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israelske myndigheter har en foreløpig plan om å åpne for utenlandske turister i april for første gang på over ett år, skriver Yedioth Ahronot.

Israel besluttet å stenge grensene for turister i begynnelsen av mars 2020, da koronapandemien begynte å spre seg for alvor. Siden har landet vært lukket for utenlandske turister. Nå kan grensene åpnes for turisme igjen.

Som MIFF har skrevet om, og som har fått internasjonal oppmerksomhet, er Israel verdensledende i vaksinasjonskappløpet. Ingen land i verden har vaksinert så stor andel av befolkningen på så kort tid. Det gjør at landet kan begynne å se fremover mot en mer normal hverdag igjen.

Helsedepartementet i Israel er i dialog med landets turistnæring om hvordan man trygt kan åpne opp landet for turisme. En gjenåpning av turismen er avhengig av fremdriften i vaksinasjonene og andre faktorer ved pandemien.

Det blir likevel visse restriksjoner på turismen når den gjenåpner igjen. Det vil i første omgang bare åpnes opp for turister fra land med lavt smittetrykk.

Turister vil også måtte fylle ut en helsedeklarasjon på Helsedepartementets nettside før de får godkjenning til å reise, de må ta en koronatest mindre enn 72 timer før flyturen, de må ha en spesiell helseforsikring og de må registrere en detaljert liste over steder de skal besøke i Israel i tilfelle de må i karantene. Alle bevegelser vil bli overvåket. Planen har foreløpig ikke blitt formelt godkjent.

Turismen er svært viktig for Israel og utgjør mange arbeidsplasser. Disse arbeidsplassene er også hardest rammet av koronapandemien. I 2019 var det rekordmange turister som besøkte Israel. De la igjen 58 millioner kroner.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise