Vil slippe inn vaksinerte turister

I første omgang skal det åpnes opp for organiserte turer til Israel igjen.
Mange drømmer om å reise tilbake til Israel og Jerusalem. Nå kan det snart bli mulig igjen. (Foto: Plussreiser)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En plan for å tillate vaksinerte turister å slippe inn i Israel skal være klar innen en uke, sier turistminister Orit Farkash-Hacohen. Hun samarbeider nå med Helsedepartementet for å gjøre planen ferdig, skriver avisen Ha’aretz.

– Det er på høy tid, med tanke på at vi er et vaksinert land, at vi hjelper med å rehabilitere Israels økonomi og turistindustri, sier turistministeren.

I første omgang vil Israel tillate organiserte grupper og senere individuelle turister. Israel har nå i over ett år vært stengt for turister. Det er foreløpig ikke satt noen dato på når eventuelt turistene kan få lov til å returnere.

Da koronapandamien kom i fjor var det mange som måtte avlyse sine planlagte Israel-turer. 150 nordmenn var klare til avreise da grensene stengte.

Før pandemien hadde Israel flere år med rekordmange turister. Over 4,5 millioner turister besøkte Israel i 2019. 2020 lå an til å bli et nytt rekordår:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise