Vil slippe inn vaksinerte turister

I første omgang skal det åpnes opp for organiserte turer til Israel igjen.
Mange drømmer om å reise tilbake til Israel og Jerusalem. Nå kan det snart bli mulig igjen. (Foto: Plussreiser)

En plan for å tillate vaksinerte turister å slippe inn i Israel skal være klar innen en uke, sier turistminister Orit Farkash-Hacohen. Hun samarbeider nå med Helsedepartementet for å gjøre planen ferdig, skriver avisen Ha’aretz.

– Det er på høy tid, med tanke på at vi er et vaksinert land, at vi hjelper med å rehabilitere Israels økonomi og turistindustri, sier turistministeren.

I første omgang vil Israel tillate organiserte grupper og senere individuelle turister. Israel har nå i over ett år vært stengt for turister. Det er foreløpig ikke satt noen dato på når eventuelt turistene kan få lov til å returnere.

Da koronapandamien kom i fjor var det mange som måtte avlyse sine planlagte Israel-turer. 150 nordmenn var klare til avreise da grensene stengte.

Før pandemien hadde Israel flere år med rekordmange turister. Over 4,5 millioner turister besøkte Israel i 2019. 2020 lå an til å bli et nytt rekordår:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise