Israel åpner for turister fra 23. mai

Men i første omgang bare for vaksinerte og gruppereiser.
I løpet av årets seks første måneder har 2,1 millioner turister besøkt Israel. Det er en kraftig økning fra i fjor.
Strandliv i Tel Aviv er noe som frister både lokalbefolkningen og turister. (Foto: Geir Knutsen, MIFF)

Nylig skrev MIFF at Israel har planer om å åpne opp landet for turister igjen. Nå er det klart at fra og med 23. mai kan vaksinerte turister som reiser i organiserte grupper slippe inn i landet igjen, skriver Times of Israel.

Turistminister Orit Farkash-Hacohen og helseminister Yuli Edelstein kunngjorde avgjørelsen i en felles uttalelse. Årsaken til at bare organiserte grupper i første omgang slipper inn er at de er enklere å holde kontroll på.

– Bare ved å åpne opp for internasjonal turisme kan vi gjenopplive turistnæringen, inkludert restauranter, hoteller, severdigheter, turguider, busselskaper og andre som må forsørge sine familier, sier Farkash-Hacohen.

Det er ventet at det også vil åpnes opp for individuelle turister senere.

Turister må ta en koronatest før de går ombord flyet. Det må også tas en ny test når man ankommer flyplassen i Israel, i tillegg til en test som viser at du har antistoffer i kroppen. Det siste blir ikke lenger nødvendig hvis Israel får på plass avtaler med andre land om et felles vaksinesertifikat.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise