Åpner opp for turister igjen etter 20 måneder

1. november åpnes Israel for turister igjen, etter å ha vært stengt siden mars 2020.
Det er ikke lenger trangt om plassen i ankomst- og avgangshallen på Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv. Dette bildet er fra 6. september 2021. Nå skal det åpnes opp for internasjonale turister i Israel igjen. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Fra og med 1. november kan turister igjen reise til Israel, men det er likevel ikke bare å kaste seg på flyet. Det kreves en PCR-test tatt senest 72 timer før avreise, i tillegg må man ta en PCR-test ved ankomst på flyplassen i Israel. Vaksinerte turister må isolere seg til de får svar på denne testen.

For å bli ansett som fullvaksinert må utenlandske turister oppfylle de samme kravene som israelerne. Det vil si at man bare regnes som fullvaksinert hvis det er under et halvt år siden man fikk dose to, eller hvis man har hatt korona. Hvis ikke må besøkende ha tatt en såkalte booster-dose, en tredje dose. Norge har akkurat begynt å tilby en tredje dose til alle over 65 år.

I april, da koronapandemien var på tilbakegang i Israel og den tredje bølgen var ferdig, begynte turistdepartementet å legge en plan for hvordan landet kunne åpnes for turister igjen etter at grensene hadde vært stengt i over ett år. I slutten av mai kom de først gruppene med vaksinerte turister og planen var opprinnelig at det skulle åpnes for individuelle turister fra og med 1. juli.

Men et nytt koronautbrudd gjorde at planen ble utsatt til 1. august, før hele planen satt på vent på ubestemt tid. Tre måneder senere er den fjerde bølgen i ferd med å avta i Israel. Nå skal turister omsider slippe inn igjen i landet, for første gang siden koronapandemien brøt ut i mars 2020.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise