Israel stenger igjen grensene for turister

Bare en måned etter at grensene åpnet stenges de igjen. I første omgang i to uker.
Reisende på vei ut av Israel på Ben Gurion-lufthavn den 28. november 2021. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)

Søndag 28. november stengte Israel grensene for turister i et forsøk på å begrense spredningen av den nye koronavarianten Omicron, skriver Times of Israel. I første omgang vil grensene være stengt de neste to ukene.

Så langt har to personer fått påvist den nye koronavarianten i Israel. Flere andre mistenkes å ha den smittsomme mutanten, som først ble oppdaget i Sør-Afrika.

Det er bare én måned siden Israel åpnet grensene for turister, etter å ha vært stengt i 20 måneder. Nå stenges allerede grensene igjen. Det rammer også flere nordmenn. En av dem er Arvid Bjerga, som hadde bestilt ferietur til Israel 2. desember. Nå må den lenge etterlengtede turen settes på vent.

– Jeg skjønner at Israel er forsiktige med nye virusvarianter. Det er et lite land som er tett befolket i en del områder, sier Bjerga, som likevel er skuffet.

– Det er kanskje noe strengt. Vi tar jo en test 72 timer før avgang og en test når vi lander. Jeg har ikke vært i Israel på to år, så jeg så skikkelig frem til denne turen, sier Israel-vennen, som har vært på mange turer til Israel.

Nå har han i første omgang fått booket om billettene til slutten av desember.

– Da håper jeg at det er åpent for turister igjen, sier han optimistisk.

I tillegg til Israel har flere andre land midlertidig stengt grensene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise