New Yorks ordfører sterkt i mot boikott av Israel

- Vi bør ha mer handel med Israel, ikke mindre, sier Michael Bloomberg, New Yorks ordfører. Andre politiske ledere i byen mener boikott av israelske produkter i en organisk matbutikk er et antisemittisk korstog.
New Yorks ordfører, Michael R. Bloomberg, sier at Israel er en nær økonomisk og politisk alliert. (Foto: Chris Isherwood, flickr.com)
New Yorks ordfører, Michael R. Bloomberg, sier at Israel er en nær økonomisk og politisk alliert. (Foto: Chris Isherwood, flickr.com)

Medlemmene av Park Sloo matkooperativ, en matbutikk som er en forkjemper for organisk mat i Brooklyn,  New York, skulle tirsdag stemme over om de kom til å holde en avstemning om å boikotte israelske produkter. Forslaget kom allerede i 2009, men det var ikke enighet innad i matkooperativet om hvordan man skulle komme til en avgjørelse. Sist måned ble det bestemt at en avstemning om en avstemning var måten.

Mange av New Yorks ledende bypolitikere sa mandag at de er i mot en boikott av israelske produkter i butikken.

Christine C. Quinn, som er byrådspresident, mener det er en dårlig ide, forteller New York Times. Scott M. Stringer, som er president i bydelen Manhattan beskrev forslaget som «et antisemittisk korstog.»

New Yorks borgermester, Michael R. Bloomberg, sier at Israel er en nær økonomisk og politisk alliert. Bloomberg undret seg over hvorfor et kooperativ skulle ha en utenriksdebatt:

– Hva noe av dette har med å selge mat, det skjønner jeg ikke, sa Bloomberg til New York Times.

Borgermesteren sa at tvert i mot, burde newyorkere handle mer med Israel, ikke mindre. Israel ble dannet etter en avstemning i FN, understreket han.

– Jeg mener dette ikke har noe med mat. Spørsmålet her er at folk som ønsker at Israel skal bli revet fra hverandre og alle bli massakrert, og USA kommer ikke til å la det skje, sa Bloomberg.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise