Egypts fotballandslag bryter Adidas-boikott

Det egyptiske nasjonallaget i fotball har ikke råd til nye uniformer etter at de arabiske ministrene erklærer boikott av Adidas etter Jerusalem-maratonet.
Egypts stjernespiller Amr Zaki (t.h.) har akkurat skåret et mål under Fotball-VM i Sør-Afrika 2010. Den gang var det Puma som var leverandør av draktene. (Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters)
Egypts stjernespiller Amr Zaki (t.h.) har akkurat skåret et mål under Fotball-VM i Sør-Afrika 2010. Den gang var det Puma som var leverandør av draktene. (Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters)

Den arabiske boikotten av Adidas har satt det egyptiske fotballaget i en vanskelig situasjon. Lederen av det arabiske rådet for ungdom- og sportsministre, den saudiske prinsen Nawaf Bin Faisal, kunngjorde en samlet arabisk boikott av Adidas samt alle andre firma som hadde sponset Jerusalem-maratonet sist måned.

Men, det egyptiske nasjonallaget i fotball, som inntil nå har brukt uniformer fra akkurat Adidas, har ikke råd til nye uniformer. De ser seg derfor nødt til å bryte boikotten, skriver  Times of Israel.

Laget, som er kjent som Faraoene, skal etter planen spille en rekke vennskapskamper de neste dagene, mot Nigeria, Irak og Benin. Kampene skal skje ved en treningsleir i De forente arabiske emirater.

– Vi har ikke noe annet valg enn å ha på oss Adidas ved leiren i De forente arabiske emirater, ettersom vi ikke har andre antrekk. Jeg håper den egyptiske fotballorganisasjonen løser dette problemet før vi kommer tilbake fra Emiratene, i og med at vi på det nåværende tidspunkt ikke har noe annet valg enn Adidas, sa Faraoenes direktør, Samir Adly, til Al-Ahram.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise