Egypts fotballandslag bryter Adidas-boikott

Det egyptiske nasjonallaget i fotball har ikke råd til nye uniformer etter at de arabiske ministrene erklærer boikott av Adidas etter Jerusalem-maratonet.

Egypts stjernespiller Amr Zaki (t.h.) har akkurat skåret et mål under Fotball-VM i Sør-Afrika 2010. Den gang var det Puma som var leverandør av draktene. (Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters)
Egypts stjernespiller Amr Zaki (t.h.) har akkurat skåret et mål under Fotball-VM i Sør-Afrika 2010. Den gang var det Puma som var leverandør av draktene. (Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters)

Den arabiske boikotten av Adidas har satt det egyptiske fotballaget i en vanskelig situasjon. Lederen av det arabiske rådet for ungdom- og sportsministre, den saudiske prinsen Nawaf Bin Faisal, kunngjorde en samlet arabisk boikott av Adidas samt alle andre firma som hadde sponset Jerusalem-maratonet sist måned.

Men, det egyptiske nasjonallaget i fotball, som inntil nå har brukt uniformer fra akkurat Adidas, har ikke råd til nye uniformer. De ser seg derfor nødt til å bryte boikotten, skriver  Times of Israel.

Laget, som er kjent som Faraoene, skal etter planen spille en rekke vennskapskamper de neste dagene, mot Nigeria, Irak og Benin. Kampene skal skje ved en treningsleir i De forente arabiske emirater.

– Vi har ikke noe annet valg enn å ha på oss Adidas ved leiren i De forente arabiske emirater, ettersom vi ikke har andre antrekk. Jeg håper den egyptiske fotballorganisasjonen løser dette problemet før vi kommer tilbake fra Emiratene, i og med at vi på det nåværende tidspunkt ikke har noe annet valg enn Adidas, sa Faraoenes direktør, Samir Adly, til Al-Ahram.

Forrige artikkelLufthansa ugyldiggjorde “Flytilla-billetter”
Neste artikkelYtringsfrihet på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag