Bøtelagt for oppfordring til Israel-boikott

27. november 2013 dømte en fransk appell-rett 12 medlemmer av en fransk Boikott Israel-gruppe til en bot på 8.000 kroner hver for handlinger de gjorde på et supermarked i 2009 og 2010.

Anti-israelsk boikottaksjon i Melbourne, Australia. (Illustrasjon: Takver, flickr.com)
Anti-israelsk boikottaksjon i Melbourne, Australia. (Illustrasjon: Takver, flickr.com)

De domfelte fikk også en betinget fengselsstraff. Handlingene var et brudd på loven om “provokasjon til diskriminering”. De som hadde vært med på aksjonene både i 2009 og 2010, fikk dobbel bot.

En lavere domstol frifant i 2012 gruppen for de samme handlingene. I september fikk sju aktivister 4.000 kroner i bot for aksjoner ved et annet supermarked i 2010.

Men kassasjonsretten, Frankrikes høyeste rettsinstans i kriminalsaker, frifant sju anti-israelske aktivister for demonstrasjoner i et annet supermarked i 2009. Enten er det snakk om ulik rettspraksis, eller så er det forskjell på aksjonene det dreide seg om.

Kilde: Artikkel på JTA

Forrige artikkelStrid om fredsprosessen i regjeringen
Neste artikkelJordan, Israel, PA enige om rør til Dødehavet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no