Usynlig og smertefri tannregulering

Ønsker du å rette opp skjeve tenner og vil gjøre det uten en synlig tannregulering? En ny israelsk oppfinnelse lover å forkorte den daglige behandlingstiden og vil gjøre det smertefritt om natten.

Vil du slippe den upopulære tannreguleringen? En israelsk oppfinnelse gir deg svaret. (Foto: Aerodentis)
Vil du slippe den upopulære tannreguleringen? En israelsk oppfinnelse gir deg svaret. (Foto: Aerodentis)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Yedioth Aharonoth melder at det israelske firmaet Aerodentis har utviklet en teknologi der et lett pulserende trykk flytter tennene mens du sover.

Ifølge utviklerne har medisinsk forskning vist at denne metoden er sunnere og mer effektiv enn andre metoder som bruker et konstant trykk.

Ved hjelp av et CAD- og 3D-program på en datamaskin bestemmer tannlegen styrken i det pulserende trykket for å sikre blodomløpet og forhindrer dermed komplikasjoner som for eksempel infeksjoner og smerter som er vanlige med den tradisjonelle metoden. Systemet består av et individuelt tilpasset munnstykke som pasienten selv plasserer over tennene før han sovner. En innebygget ballong av silikon blåses opp av en elektronisk kontrollenhet som også består av en pumpe og en trykksensor.

Kontrollenheten overvåker og lagrer data om progresjonen på et smartkort. Ved besøk hos tannlegen kan den videre behandlingen dermed justeres etter behov.

Dette avanserte systemet har blitt utviklet over syv år av en gruppe spesialister ledet av doktor Orit Nadav og professor Meir Redlich. Nadav forteller at ideen kom etter at flere pasienter sa de ønsket å få regulert tennene uten av det skulle gå ut over selvtilliten, endre stemmen, være smertefullt eller være hemmende i dagliglivet. Det er nok å bruke systemet på kveldstid og natt i totalt omlag ti timer i døgnet. Ifølge Aerodentis vil systemet passe for pasienter i alle aldre. Behandlingstiden er mellom tre til 24 måneder.

Prisen starter på 15.000 shekel (ca. 24.000 kroner) for behandling av begge kjevene.

De som vil boikotte Israel, slik som medlemmer av SV, Norsk Folkehjelp og Fagforbundet, må selvsagt holde seg til mer tradisjonelle former for tannregulering. (Foto: Monica Nguyen, Wikimedia Commons)
De som vil boikotte Israel, slik som medlemmer av SV, Norsk Folkehjelp og Fagforbundet, må selvsagt holde seg til mer tradisjonelle former for tannregulering. (Foto: Monica Nguyen, Wikimedia Commons)

 

Forrige artikkelIsraelsk soldat drept ved grensen til Libanon
Neste artikkelVesten foretrekker Assad
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.