MIFFs motaksjon mot boikott får internasjonal oppmerksomhet

MIFFs suksessfulle motaksjon mot boikott av SodaStream får internasjonal oppmerksomhet i jødiske medier.

Skjermdump fra JewishPress.com 26. februar 2014.
Skjermdump fra JewishPress.com 26. februar 2014.

JewishPress.com og tlvfaces.com er blant nettstedene som gjengir en artikkel fra det israelske nyhetsbyrået Tazpit, hvor norsk import fra Israel står i fokus.

– Forsøk fra anti-israelske organisasjoner tilknyttet BDS-bevegelsen på å presse butikker i Norge til å boikotte israelske produkter har slått feil, skriver journalist Aryeh Savir i Tazpit.

Han gir MIFFs aksjon mot Staples-kjeden æren for dette. Først meldte Staples at de “faser ut SodaStream fra sortimentet”. MIFF tok kontakt med Staples og påpekte hvordan boikott kan skade Staples internasjonale omdømme. Organisasjonen mobiliserte også Israel-venner over hele landet til å protestere.

Da var ikke Staples sene med å gjøre helomvending. Ti dager senere kom meldingen: “Vi vil gjøre det klart: Vi selger fortsatt Sodastream. Vi tar ikke stilling i politiske saker.”

Tazpit fokuserer også på at importen fra Israel til Norge har økt mer enn generell vareimport de siste fem årene.

MIFF har i årevis arbeidet aktivt for å styrke varehandelen med Israel, ikke minst gjennom torget.miff.no hvor uavhengige norske importører selger et stort utvalg israelske varer. Les også mer på temasiden Kjøp israelske varer!

For å lykkes i den videre kampen mot Israel-boikott, er MIFF avhengig av stadig flere støttespillere. Bli medlem i dag!

Forrige artikkelTysklands forbundskansler støtter Israel som jødisk stat
Neste artikkelSiv Jensen fikk MIFFs forventninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -