NRK: Mange palestinere er imot boikotten

NRK Alltid Nyheter sendte i dag reportasje av Cecilia Uddén i Sveriges Radio hvor det kommer fram at mange palestinere er imot boikotten av varer produsert i israelske bosetninger på Vestbredden.

NRK Alltid Nyheter skal ha honnør for å slippe til en uvanlig stemme i NRKs ellers så snevre historiefortelling fra Midtøsten.
NRK Alltid Nyheter skal ha honnør for å slippe til en uvanlig stemme i NRKs ellers så snevre historiefortelling fra Midtøsten.

Palestinsk motstand mot boikott av varer fra bosetninger er ikke noen nyhet for lesere av MIFF og israelske medier, men det er ikke hverdagskost at dette blir servert for lyttere til NRK.

I formiddag sendte NRK Alltid Nyheter en reportasje av Cecilia Uddén, en av Sveriges Radio mest erfarne utenrikskorrespondenter. Den svenske journalisten snakket med flere palestinere som frykter å miste sine jobber dersom europeere boikotter varer produsert i bosetninger.

– Mange boikotter produkter fra israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Viner, hudprodukter og frukt og grønt er blant produktene europeere avstår fra å kjøpe, men mange palestinere, som boikotten var ment for å hjelpe, er imot boikotten, innledet NRKs programleder.

Uddén rapporterte fra SodaStream-fabrikken øst for Jerusalem, hvor flere arbeidere sier de er imot boikotten. Hun besøker også en israelsk boseting i Jordan-dalen, hvor det produseres urter til salg i Europa.

– Dersom dere europeere boikotter urtene fra denne bosetningene, mister jeg jobben min, sier en palestinsk kvinne.

NRK har fått svært berettiget kritikk for en veldig snever formidling av stemmer i konflikten mellom Israel og palestinerne. Her gikk NRK Alltid Nyheter et lite skritt utenfor den vanlige, opptråkkede stien, noe redaksjonen skal ha honnør for.

Se Cecilie Hellestveits foredrag om NRK, Folkeopplyser eller part?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bGheGpSKNRw[/youtube]

Uddéns reportasje er også tilgjengelig på nettsiden til Sveriges Radio.

 

Forrige artikkelOla H. Grytten i MIFF Bergen: Israel og den økonomiske situasjonen i Midtøsten
Neste artikkelMoti Paz til ni lokalforeninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.