Israelsk pille i Kapital

I medisinsk forskning ligger Israel langt framme internasjonalt. Magasinet Kapital ga leserne sine et lite drypp om dette i siste utgave.

Faksmile fra side 110 i Kapital 4/2014.
Faksmile fra side 110 i Kapital 4/2014.

I Kapital 4/2014 blir pillekameraet til Given Imaging fra Israel omtalt i en notis. Kameraet kan hjelpe legene til å avsløre tykktarmskreft på et tidlig tidspunkt, skriver Kapital.

VG Nett skrev om pillekameraet som filmer deg fra innsiden allerede i oktober 2012. De nevnte ikke den gang at pillekameraet er utviklet i Israel. Med dårlig skjult ironi, gjorde MIFF-medlem Erik Lund ifjor LO oppmerksom på dette i en artikkel, slik at de kunne sørge for å boikotte denne livreddende teknologien.

Kapital skriver det som det er – pillekameraet kan gi viktig informasjon om helsetilstanden til pasienter som ikke kan undersøkes på ordinær måtet. De kan også fortelle at det irske selskapet Covidien er interessert i å kjøpe Given Imaging for 860 millioner dollar.

La oss håpe ingen av Israel-boikotterne i Fagforbundet og Norges KFUK-KFUM går med tykktarmskreft!

 

Forrige artikkelOver 200 kommentarer på MIFFs artikkel i Dagbladet
Neste artikkelOdd Myrland på MIFF-møte i Randaberg: Israels beste argumenter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.