Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rolling Stones ga blaffen i boikottbevegelsen

God stemning på konsert med Rolling Stones i Tel Aviv onsdag. (Foto: Geir Knutsen.)
God stemning på konsert med Rolling Stones i Tel Aviv onsdag. (Foto: Geir Knutsen.)
Rockelegendene lot seg ikke stanse av boikottaktivistene som protesterte mot deres konsert i Israel. Onsdag spilte Rolling Stones for 50.000 publikummere i Tel Aviv.

– Shavuot Sameah, Israel, ropte vokalist Mick Jagger ut da Rolling Stones startet sin første konsert i Israel noen sinne.

Hilsenen er på hebraisk og betyr ”god pinse”. Rockegruppen valgte selv å forskyve det først planlagte starttidspunktet for konserten i Hayarkon Park i Tel Aviv, slik at religiøst aktive jøder kunne rekke å ta del i pinsehøytidsmarkeringen først, skriver Times of Israel.

Etter å ha tatt folkemengden på 50.000 mennesker med gjennom et knippe av bandets lange hit-repertoar, avsluttet Jagger med flere fraser på hebraisk.

– Shalom, sa han da han gikk av scenen.

Tre av bandmedlemmene dro på tur til gamlebyen i Jerusalem under oppholdet i Israel, og de to andre ble observert i Cæsarea og Tel Aviv.

 

Mange artister trosser boikottpresset

At pro-palestinske aktivister i forkant la press på gruppen for å få dem til å ta del i bevegelsen for kulturell boikott av Israel og kansellere besøket, ble ikke noe hinder. Den palestinske komiteen for boikott, investeringsstopp og sanksjoner hadde på forhånd oppfordret Rolling Stones til å avlyse besøket, og begrunnet oppfordringen med at Israel driver apartheid. Tidligere Pink Floyd-medlem Roger Waters og bandkollega Nick Mason var blant dem som oppfordret til boikott og sluttet seg til apartheid-anklagen.

Her kan du lese om hvorfor Israel aldri vil bli en apartheidstat.

Denne sommeren er Rolling Stones et av mange store artistnavn som trosser boikottpresset og setter Israel på plakaten. Justin Timberlake spilte i Israel forrige uke. Tom Jones, Cyndi Lauper og Deep Purple spilte nylig i Israel, Rihanna var der forrige høst. Senere i sommer ventes blant andre Backstreet Boys, Neil Young og Lana Del Rey.

 

– Flott å se dem gjøre det riktige

MIFFs egen medlemsutvikler Geir Knutsen er for tiden på ferie i Israel, og onsdag kveld var han blant publikummerne som fikk oppleve Rolling Stones live.

– Det var en flott opplevelse å se Rolling Stones gjøre det riktige, nemlig å overse Israel-haternes forsøk på økonomisk krig gjennom boikott. Måtte mange flere artister og vanlige turister gjøre det samme, sier han til Miff.no.

 

MIFFs medlemsutvikler Geir Knutsen med konsertbilletten i hånden. (Foto: Privat.)
MIFFs medlemsutvikler Geir Knutsen med konsertbilletten i hånden. (Foto: Privat.)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart