Rolling Stones ga blaffen i boikottbevegelsen

Rockelegendene lot seg ikke stanse av boikottaktivistene som protesterte mot deres konsert i Israel. Onsdag spilte Rolling Stones for 50.000 publikummere i Tel Aviv.

God stemning på konsert med Rolling Stones i Tel Aviv onsdag. (Foto: Geir Knutsen.)
God stemning på konsert med Rolling Stones i Tel Aviv onsdag. (Foto: Geir Knutsen.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Shavuot Sameah, Israel, ropte vokalist Mick Jagger ut da Rolling Stones startet sin første konsert i Israel noen sinne.

Hilsenen er på hebraisk og betyr ”god pinse”. Rockegruppen valgte selv å forskyve det først planlagte starttidspunktet for konserten i Hayarkon Park i Tel Aviv, slik at religiøst aktive jøder kunne rekke å ta del i pinsehøytidsmarkeringen først, skriver Times of Israel.

Etter å ha tatt folkemengden på 50.000 mennesker med gjennom et knippe av bandets lange hit-repertoar, avsluttet Jagger med flere fraser på hebraisk.

– Shalom, sa han da han gikk av scenen.

Tre av bandmedlemmene dro på tur til gamlebyen i Jerusalem under oppholdet i Israel, og de to andre ble observert i Cæsarea og Tel Aviv.

 

Mange artister trosser boikottpresset

At pro-palestinske aktivister i forkant la press på gruppen for å få dem til å ta del i bevegelsen for kulturell boikott av Israel og kansellere besøket, ble ikke noe hinder. Den palestinske komiteen for boikott, investeringsstopp og sanksjoner hadde på forhånd oppfordret Rolling Stones til å avlyse besøket, og begrunnet oppfordringen med at Israel driver apartheid. Tidligere Pink Floyd-medlem Roger Waters og bandkollega Nick Mason var blant dem som oppfordret til boikott og sluttet seg til apartheid-anklagen.

Her kan du lese om hvorfor Israel aldri vil bli en apartheidstat.

Denne sommeren er Rolling Stones et av mange store artistnavn som trosser boikottpresset og setter Israel på plakaten. Justin Timberlake spilte i Israel forrige uke. Tom Jones, Cyndi Lauper og Deep Purple spilte nylig i Israel, Rihanna var der forrige høst. Senere i sommer ventes blant andre Backstreet Boys, Neil Young og Lana Del Rey.

 

– Flott å se dem gjøre det riktige

MIFFs egen medlemsutvikler Geir Knutsen er for tiden på ferie i Israel, og onsdag kveld var han blant publikummerne som fikk oppleve Rolling Stones live.

– Det var en flott opplevelse å se Rolling Stones gjøre det riktige, nemlig å overse Israel-haternes forsøk på økonomisk krig gjennom boikott. Måtte mange flere artister og vanlige turister gjøre det samme, sier han til Miff.no.

 

MIFFs medlemsutvikler Geir Knutsen med konsertbilletten i hånden. (Foto: Privat.)
MIFFs medlemsutvikler Geir Knutsen med konsertbilletten i hånden. (Foto: Privat.)
Forrige artikkelFeilkopling i Fædrelandsvennen
Neste artikkelDette er et satelittfoto av?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/