Robbie Williams med kjærlighetserklæring til Israel

– Jeg har alltid hatt lyst til å besøke Israel, sa Robbie Williams til 40.000 publikummere i Hayarkon-parken i Tel Aviv i helgen. Han lovet å fortelle alle hjemme at oppholdet i landet hadde vært fantastisk, og han vil gjerne tilbake. – Det er kjærlighet, folkens, sa artisten.

I helgen besøkte artisten Robbie Williams Israel for første gang. (Illustrasjonsfoto: Shirley JCM84 / Flickr.com / CC)
Robbie Williams hilser til publikum på sitt første besøk i Israel 2. mai 2015 (Illustrasjonsfoto: Shirley JCM84 / Flickr.com / CC)

Lørdag 2. mai underholdt den britiske superstjernen Robbie Williams 40 000 publikummere i Hayarkon-parken i Tel Aviv. Han ankom Israel to dager tidligere i et privat jetfly, sammen med kone, nyfødt datter, sønn og far. I tillegg hadde han med seg 50 andre musikere og medhjelpere. Dette var Willams’ første konsert i Israel.

– Jeg så virkelig, virkelig fram til å komme hit, mer enn til noen andre steder jeg spiller på denne turneen… Jeg har alltid hatt lyst til å besøke Israel, jeg har villet se dere, føle dere og bli mer kjent med dere, og nå har jeg gjort det… Jeg vil komme tilbake og tilbringe mer tid her… Det er kjærlighet, folkens, sier han til applaus fra tilhørerne i videoopptaket fra konserten som kan sees under denne artikkelen.

– Jeg har vært her i to dager, og når jeg kommer hjem og de spør meg hvordan det var i Israel, skal jeg si at det var f***ing fantastisk, sa han til folkemengden ifølge Times of Israel.

Williams startet konserten med låten “Let me entertain you”. Det er også navnet på turneen som startet 25. mars i Madrid, Spania, og endte i Tel Aviv 2. mai.

I tillegg til egne kjente hitlåter framførte han også sangene ”I still haven’t found what I am looking for” av U2, ”Royals” av Lorde og ”We will rock you” av Queen.

Den 41 år gamle artisten har hittil solgt over 77 millioner album i løpet av 20 år.

I likhet med veteranene i rockegruppen Rolling Stones ble også Robbie Williams utsatt for et sterkt press fra Israel-boikottere i den såkalte BDS-bevegelsen om ikke å reise til Israel, men valgte altså å vise dem den midterste fingeren og å overse deres trusler og press.

 

I de neste månedene vil mange utenlandske artister, grupper og sangere reise til Israel for å opptre. Ifølge nettsidene til Eventim, Leaan og Tourist Israel er dette noen av dem:

– Den amerikanske sangerinnen Dionne Warwick kommer i mai. Les hennes mening om boikott av Israel.

– Den amerikanske sangerinnen Suzanne Vega, med Israel Philharmonic Orchestra, kommer i juni.

– Det britiske rockebandet The Dire Straits Experience med tidligere medlemmer av Dire Straits, kommer i juni.

– Reggae-musikeren Damian Marley fra Jamaica, sønn av legenden Bob Marley, kommer i juni.

– Den amerikanske musikklegenden Art Garfunkel kommer i juni.

– Den britiske popsangeren Engelbert Humperdinck kommer i juni.

– Den amerikanske duoen ”CocoRosie” kommer i juli.

– Sirkusartistene i Cirque du Soleil kommer med forestillingen Quidam i juli.

– Musikerne i The Orchestra, med tidligere medlemmer av ELO, kommer i juli.

– Den engelske rockegruppen Suede kommer i juli.

– Den britiske popkvartetten alt-J kommer i august.

– Musikalen «Mamma Mia» kommer i august/september.

– Rockegruppen Bon Jovi kommer i september.

 

Se video fra Robbie Williams-konserten:

 

Forrige artikkelNy riksdagspolitiker skal lede svenske Israel-venner
Neste artikkelIsraels rett til selvforsvar
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.