Boikotter du Israel, får du ikke frihandel med USA

– Skal du ha frihandel med USA, kan du ikke boikotte Israel, sier Kongress-medlem Peter Roskam.

Peter Roskam. (Foto: Offisiell Facebook-side)
Peter Roskam. (Foto: Offisiell Facebook-side)

De siste årene har USA og EU vært i forhandlinger om en frihandelsavtale. Denne uken godkjente Kongressen en ny lov som skal sikre at ingen frihandelsavtale gjelder for land som helt eller delvis boikotter Israel. Loven er støttet både av demokrater og republikanere, skriver Times of Israel.

– Kongressen har sendt lovgivning som bekjemper forsøkene på å isolere og delegitimere staten Israel til presidenten, skriver den republikanske representanten Peter Roskam.

– De siste runder med boikott i Europa krever et robust svar fra USA. Dette er svaret. Loven jeg skrev er enkel: Dersom du ønsker frihandel med USA, kan du ikke boikotte Israel, fortsetter han.

– Denne avgjørelsen markerer et stort nederlag for dem som vil boikotte Israel, kommenterer Ronald S. Lauder, president i World Jewish Congress.

De venstreorienterte organisasjonene Americans for Peace Now og J Street har protestert på lovformuleringen siden det ikke blir skilt mellom boikott av Israel og boikott av produkter fra bosetninger.

 

Forrige artikkelBak masken til kirkens palestinske samarbeidspartner
Neste artikkelHva MIFF er og hva MIFF ikke er
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.