Selger økologisk mat med gift mot Israel

“Vi omsetter ikke varer fra Israel,” brukes som salgsargument.

Skjermdump fra okomat.no. Tekst uthevet av MIFF.
Skjermdump fra okomat.no. Tekst uthevet av MIFF.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

To norske nettsider som markedsfører økologisk mat bruker “ingen varer fra Israel” som salgsargument.

Økomat Helt Nord tilbyr økologisk frukt og grønt levert rett på døra. Når de har fortalt om sine produkter og sin abonnementsordning, understreker de at ingen av varene er fraktet med fly og ingen varer er fra Israel.

Også Økomat Innherred bruker forsiden til sitt nettsted å slå fast “Vi omsetter ikke varer fra Israel”.

Ingen andre land blir nevnt på nettsidene.

Det er bare den jødiske staten Israel som blir hengt ut. Slik selges økologisk mat med gift mot Israel.

Da flertallet i Sør-Trøndelag fylkeskommune ville boikotte Israel i 2005, slo Utenriksdepartementet fast at slike lokale boikottaksjoner “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”.

Les artikler på miff.no relatert til boikott av Israel.

Forrige artikkelIsraelske karikaturtegnere slår tilbake med humor og satire
Neste artikkelMorten Fjell Rasmussen i MIFF Grenland: 1948 – Den første arabisk-israelske krigen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.