Norsk filmfestival avviste film fordi den var fra Israel

Israelske filmer som ikke handler om “diskrimineringen av palestinerne”, blir nektet plass på norsk filmfestival.

Den israelske filmregissøren Roy Zafrani (t.h.) ble instruert av den norske filmfestivalsjefen hvordan han må lage filmer for å få solgt sin film. (Bilder via Facebook)
Den israelske filmregissøren Roy Zafrani (t.h.) ble instruert av den norske filmfestivalsjefen hvordan han må lage filmer for å få solgt sin film. (Bilder via Facebook)

Mandag 10. august publiserte den israelske filmregissøren Roy Zafrani (31) en melding fra en norsk filmfestival på Facebook. Vi gjengir hele meldingen i norsk oversettelse.

“Kjære Roy

Takk for at du tok kontakt og fordi du sendte link til filmen din. Jeg er lei meg, men vi kan ikke vise denne filmen. Vi støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel, så om ikke filmene dine handler om den illegale okkupasjonen, eller berører okkupasjonen eller blokaden av Gaza, eller på annen måte diskrimineringen av palestinerne, kan vi ikke vise dem.

Jeg er lei meg. La oss gjerne vite om du har dokumentarfilmer som handler direkte om okkupasjonen, som du vil at vi skal vurdere.

Beste hilsener, Ketil”

Meldingen kom fra filmfestivalen Human Rights Human Wrongs, hvor Ketil Magnussen er festivalsjef. Diskrimineringen av israelere gjennomfører han med finansiering av dine skattepenger.

Tirsdag 11. august ble denne saken løftet fram med et kort innslag på nyhetene på Kanal 2 i Israel.

Saken er også omtalt i israelsk presse.
Saken er også omtalt i israelsk presse.

Zafrani skriver at han ble trist av å lese e-posten fra Norge.

– Dette er folk som er hjernevasket og som sannsynligvis aldri har vært her, skriver Zafrani.

– Jeg har sett en masse filmer fra for eksempel Iran og Syria. Det har aldri streifet meg å diskvalifisere en film fra et annet land, sier Zafrani.

Facebook-posten hans har foreløpig fått 205 delinger.

– Dette handler ikke om uvitenhet. Det handler om at de ønsker å se Israel forsvinne og de ønsker oss døde, kommenterer en israelsk kvinne fra Karmi’el.

Filmen som Zafrani tilbød til den norske festivalen handler om en gruppe israelske barn med spesielle behov. “The Other Dreamers” gir større forståelse for barn med spesielle behov. Filmen har vunnet en rekke priser. Se trailer på YouTube.

Zafrani vil ikke kommentere saken ytterligere til MIFF.

 

  • Hvordan reagerer du på avvisningen fra den norske filmfestivalen? Skriv i kommentarfeltet!
Forrige artikkelTatt i forhør etter han ga støtte til kirkebrenning
Neste artikkelConrad Myrland på Evje: Hvordan tegnes det falske bildet av Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.