Synger ut mot dem som støtter boikottfestivalen

Støttespillerne til filmfestivalen Human Rights Human Wrongs får protester og utmeldinger.

Skjermdump fra privatperson som meldte seg ut av Norwegian UNIX User Group (NUUG) på grunn av deres støtte til filmfestival som boikotter Israel.
Skjermdump fra privatperson som meldte seg ut av Norwegian UNIX User Group (NUUG) på grunn av deres støtte til filmfestival som boikotter Israel.

Onsdag 12. august var MIFF først ut med å fortelle norske lesere at filmfestivalen Human Rights Human Wrongs har avvist en israelsk film fordi den ikke handler om “okkupasjonen” eller “diskrimineringen av palestinerne”. Vi påpekte også at boikotten av Israel blir gjennomført med økonomisk støtte fra våre skattepenger.  Festivalen oppgir følgende “støtteytere”:  LO, Film & Kino, Human-Etisk Forbund (HEF), Fritt Ord, Oslo kommune, Stiftelsen SHIP-RING, NORAD, Norwegian UNIX User Group (NUUG) og Opera Software.

En rekke personer har allerede tatt kontakt med disse organisasjonene og selskapene i protest.

En ung mann fra Oslo har svart med å melde seg ut av Norwegian Unix User Group. “På grunn av boikott av Israel,” forklarer han i sin utmelding (se skjermdump i toppen).

– Nok en faggruppe som vil bruke tid på emner de ikke har så mye kunnskap om i stedet for å bruke tiden på interessen som garantert er felles for alle medlemmene. Jeg hadde ikke visst dette dersom ikke MIFF hadde satt fokus på dette. Det er dumt at meninger, enten de er gjennomtenkte eller ei, skal være en barriere mellom folk, skriver han til MIFF.

En kvinne fra Hordaland har sendt e-post med protest til Kulturdepartementet.

– Er det ikke brudd på norsk lov av en statsstøttet organisasjon å boikotte Israel? Synes dere skal ta tak i dette, for jeg ønsker ikke at mine skattepenger skal brukes til noe jeg er totalt imot, samt at det også rammer en svak gruppe: Barn med spesielle behov. Og barn er barn, enten de bor her eller der. De har like rettigheter. I følge denne organisasjonen er altså en dokumentar om israelske barn “human wrong”? Blir veldig trist av at man driver den slags aktivisme med våre felles midler, og at ikke israelske menneskeretter teller, skriver kvinnen.

Den israelske filmen som ble avvist handlet om barn med spesielle behov.

En mann fra Sogn og Fjordane har sendt e-post til Opera Software. Kopi er sendt til MIFF.

“Det er med betydelig undring, for å ikke si avsky, at jeg registrer at Opera Software står for finansiering av festivalen Human Rights Human Wrongs. En festival som i god BDS-ånd boikotter israelske filmer. Ikke bare boikotter, men sjikanerer israelske filmfolk.

Israeleren Roy Zafrani sendte inn tilbud om å vise en film som gir større forståelse for barn med spesielle behov, men sjefen for festivalen svarte at det var uaktuelt å vise filmen hvis den ikke dreide seg om okkupasjon.Israel er det eneste landet som boikottes. Er det forenlig med Operas verdigrunnlag?

Regner med at dette er en misforståelse fra Opera sin side. Hvis det ikke er, så tror jeg at det kommer til å bli lagt merke til i Israel og andre land hva Opera støtter. Mulig at en Boikott av Opera FB side er på gang. Informasjonen om Opera sin rolle er allerede spredt til 20.000 gruppemedlemmer.”

Er du skattebetaler? Er du medlem av LO eller Human-Etisk Forbund? Send din protest slik at de ulike aktørene blir klar over hva de støtter!

Er du lei av boikotten, trakasseringen og demoniseringen av Israel? Bli medlem av MIFF i dag for å markere din protest! Det er GRATIS ut året! Klikk her for å fylle ut et skjema på 1 minutt.

Forrige artikkel– Vi prøver så godt vi kan å leve opp til klisjeen om progagandamaskinen Israel
Neste artikkelMinneplass for terrorist i Stavangers vennskapsby
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.