Gagner det palestinerne å boikotte Israel?

- Flere palestinske arbeidsplasser står for fall, dersom Palestinakomiteen får det som den vil, skriver frilansjournalist Lene Johansen i Klassekampen.
Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.
Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Palestinakomiteen får kritikk for sine boikottkampanjer mot Israel i Klassekampen tirsdag 22. desember.

– Jeg lurer på hvorfor Palestinakomiteen ønsker palestinerne på Vestbredden og Gaza enda mer urettferdighet enn de allerede har blitt utsatt for, skriver frilansjournalist Lene Johansen i et debattinnlegg.

Hun tar boikottpresset mot SodaStream som eksempel.

– Det hadde vært fint for vanlige palestinere dersom SodaStreams produksjon av brusmaskiner på Vestbredden hadde blitt utvidet, skriver hun. Men slik gikk det ikke. Press fra boikottbevegelsen bidro til å ta arbeidsplassen fra flere hundre palestinere.

– Og flere arbeidsplasser står for fall, dersom Palestinakomiteen får det som den vil. Dette betyr økt fattigdom blant palestinerne på Vestbredden, påpeker Johansen.

– Boikottbevegelsen er den store trenden internasjonalt nå, men vi må spørre oss om den egentlig gagner den jevne palestiner. For det var de menneskene vi ønsket å hjelpe i utgangspunktet? avslutter Johansen.

Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.
Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.n,

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelForvirring er født i Betlehem
Neste artikkelJødiske ekstremister med nytt angrep og anklager mot staten
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise