Gagner det palestinerne å boikotte Israel?

Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.
Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestinakomiteen får kritikk for sine boikottkampanjer mot Israel i Klassekampen tirsdag 22. desember.

– Jeg lurer på hvorfor Palestinakomiteen ønsker palestinerne på Vestbredden og Gaza enda mer urettferdighet enn de allerede har blitt utsatt for, skriver frilansjournalist Lene Johansen i et debattinnlegg.

Hun tar boikottpresset mot SodaStream som eksempel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det hadde vært fint for vanlige palestinere dersom SodaStreams produksjon av brusmaskiner på Vestbredden hadde blitt utvidet, skriver hun. Men slik gikk det ikke. Press fra boikottbevegelsen bidro til å ta arbeidsplassen fra flere hundre palestinere.

– Og flere arbeidsplasser står for fall, dersom Palestinakomiteen får det som den vil. Dette betyr økt fattigdom blant palestinerne på Vestbredden, påpeker Johansen.

– Boikottbevegelsen er den store trenden internasjonalt nå, men vi må spørre oss om den egentlig gagner den jevne palestiner. For det var de menneskene vi ønsket å hjelpe i utgangspunktet? avslutter Johansen.

Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.
Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.n,


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag