Gagner det palestinerne å boikotte Israel?

– Flere palestinske arbeidsplasser står for fall, dersom Palestinakomiteen får det som den vil, skriver frilansjournalist Lene Johansen i Klassekampen.

Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.
Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.

Palestinakomiteen får kritikk for sine boikottkampanjer mot Israel i Klassekampen tirsdag 22. desember.

– Jeg lurer på hvorfor Palestinakomiteen ønsker palestinerne på Vestbredden og Gaza enda mer urettferdighet enn de allerede har blitt utsatt for, skriver frilansjournalist Lene Johansen i et debattinnlegg.

Hun tar boikottpresset mot SodaStream som eksempel.

– Det hadde vært fint for vanlige palestinere dersom SodaStreams produksjon av brusmaskiner på Vestbredden hadde blitt utvidet, skriver hun. Men slik gikk det ikke. Press fra boikottbevegelsen bidro til å ta arbeidsplassen fra flere hundre palestinere.

– Og flere arbeidsplasser står for fall, dersom Palestinakomiteen får det som den vil. Dette betyr økt fattigdom blant palestinerne på Vestbredden, påpeker Johansen.

– Boikottbevegelsen er den store trenden internasjonalt nå, men vi må spørre oss om den egentlig gagner den jevne palestiner. For det var de menneskene vi ønsket å hjelpe i utgangspunktet? avslutter Johansen.

Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.
Faksmile fra Klassekampen 22. desember 2015.n,
Forrige artikkelForvirring er født i Betlehem
Neste artikkelJødiske ekstremister med nytt angrep og anklager mot staten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.