«Nesten alle arabiske land» har forbindelser med Israel

Et økende antall land, også arabiske, søker tettere forbindelser med Israel.
Netanyahu og Albanias statsminister Edi Rama undertegnet vennskapsavtale i desember 2015 (Foto: Facebook)
Netanyahu og Albanias statsminister Edi Rama undertegnet vennskapsavtale i desember 2015 (Foto: Facebook)

Det var på et møte med representanter for den utenlandske pressen torsdag 14. januar at Israels statsminister Benjamin Netanyahu fortalte at det pågår en revolusjon i Israels forbindelser med andre land, ifølge Times of Israel. Dette nyttårs-arrangementet finner sted hvert år i regi av den israelske regjeringens pressekontor.

– Den jødiske statens forbedrede internasjonale status blir ofte «formørket» av den anti-israelske BDS-bevegelsen og forskjellige internasjonale forum, men flere og flere land ivrer etter israelsk teknologi og ekspertise i å bekjempe terror, sa Netanyahu.

– Til de folkene som snakker om isolasjon: Hva med å gi oss ett minutt isolasjon? Jeg blir oversvømt med forespørsler om besøk, enten ministre eller ledere som ønsker å komme hit, eller at de ønsker besøk fra oss. Det er en stor forandring, fortalte den israelske statsministeren.

Dore Gold, som er direktør ved det israelske utenriksdepartementet, bekrefter Netanyahus uttalelse.

Dore Gold ved gjenåpningen av Israels ambassade i Kairo, Egypt (Foto: Israelsk UD via Jerusalem Post)
Dore Gold ved gjenåpningen av Israels ambassade i Kairo, Egypt (Foto: Israelsk UD via Jerusalem Post)

I et intervju publisert i Jerusalem Post 19. januar forteller Gold: – Israel har kontakt med «nesten alle arabiske stater», så lenge det ikke publiseres på forsiden av avisene. De som hevder at Israel er isolert, vet ikke hva de snakker om. Den dramatiske forandringen er at den arabiske verden nå er villig til å ha forbindelser med oss «under bordet».

Han fortalte også at han i sitt arbeid ofte reiser til forskjellige hovedsteder i den arabiske verden, men han vil ikke avsløre hvem de er.

– Det som er viktig i denne kommunikasjonen er følelsen at vi kanskje – gjennom mye arbeid – kan skape en enighet om de komponentene som er nødvendige for å skape regional stabilitet og regional orden, poengterte Gold.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise