PayPal stenger konto for BDS Frankrike

En av Europas største anti-israelske organisasjoner har mistet bank- og paypal-konto.

PayPal har stengt kontoen for BDS Frankrike. (Illustrasjonsfoto: Kārlis Dambrāns, flickr)
PayPal har stengt flere kontoer som tilhører anti-israelske organisasjoner. (Illustrasjonsfoto: Kārlis Dambrāns, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Tidligere i mai måned stengte den franske banken Credit Mutuel en online innsamlingskonto til den franske BDS-bevegelsen.

– BDS Frankrike brukte ulovlige metoder for å åpne sin konto og Credit Mutuel stengte den, sa den israelske journalisetn Jean Patrick Grumberg til Jerusalem Post. Frankrikes lover forbyr alle former for oppmuntring til økonomisk boikott, sier det franske parlamentsmedlemmet Meyer Habib.

Etter at innsamlingsmuligheten via Credit Mutuel forsvant, la BDS Frankrike en mulighet for å gi online gaver via PayPal ut på sine nettsider. 31. mai melder Jerusalem Post at også denne innsamlingskontoen tilsynelatende er avsluttet.

BDS Frankrike er, ifølge Jerusalem Post, en av Europas største anti-israelske organisajoner med nesten 6.700 følgere på Twitter og 43.400 følgere på Facebook.

PayPal er et amerikansk selskap med hovedkontor i USA. Staten Illinois i USA har anti-boikotter lover som kan kriminalisere PayPals økonomiske tjenester for BDS i Frankrike.

Da flertallet i Sør-Trøndelag fylkeskommune ville boikotte Israel i 2005, slo Utenriksdepartementet fast at slike boikottaksjoner “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”. Også norske banker bør undersøke hva de er med på.

Forrige artikkelDet israelske forsvaret vil annullere foreldres rett til å hjemkalle soldater fra slagmarken
Neste artikkelBarneskole i Gaza avsluttet skoleåret med oppvisning i drap, krig, terror og hat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.