– De nye antisemittene slutter opp om BDS

– BDS-kampanjen er en kriminalitet verre enn apartheid, sier Storbritannias justisminister Michael Gove.

Storbritannias justisminister Michael Gove. (Skjermdump fra Algemeiners YouTube-opptak)
Storbritannias justisminister Michael Gove. (Skjermdump fra Algemeiners YouTube-opptak)

28. mars talte Storbritannias justisminister Michael Gove i New York. Han påpekte at antisemittisme på ny er på frammarsj i Europa.

– Antisemittisme har endret seg. Nå finner det sitt uttrykk i opposisjon til det jødiske folks kollektive identitet og eksistensen til staten Israel. Over hele verden samler de nye antisemittene seg bak BDS-kampanjen. De som kjemper for BDS har den frekkhet å sammenligne Israel med apartheid i Sør-Afrika. Selv om Israel er et land som gir alle sine innbyggere – samme hvilken bakgrunn og etnisitet – en stemme og påvirkningskraft, et land med arabiske politikere i Knesset og en arabisk jurist i høyesterett, sa Gove.

– Men verre enn det, fortsatte han, verre enn å sverte Israel, gjør BDS-kampanjen, ved å oppfordre til boikott av varer produsert av jøder, ved å oppfordre til å utestenge den jødiske staten, ved å avvise jødisk handel og jødisk akademia, seg skyldig i en verre forbrytelse enn apartheid. De henter fram igjen mot jøder som kollektiv fordommer som skulle forsvunnet fra jorden for generasjoner siden, sa Gove.

Et land hvor antisemittisme er på frammarsj, er et land som beveger seg inn i mørke, sa justisministeren.

Tirsdag 31. mai samlet Israels FNs ambassadør Danny Danon mer enn to tusen studenter, pro-Israel aktivister, diplomater og jødiske ledere til en stor anti-BDS konferanse i FN-bygget.

Forrige artikkelBarneskole i Gaza avsluttet skoleåret med oppvisning i drap, krig, terror og hat
Neste artikkelFransk forsøk forhåndsdømt til å mislykkes?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.