– De nye antisemittene slutter opp om BDS

- BDS-kampanjen er en kriminalitet verre enn apartheid, sier Storbritannias justisminister Michael Gove.
Storbritannias justisminister Michael Gove. (Skjermdump fra Algemeiners YouTube-opptak)
Storbritannias justisminister Michael Gove. (Skjermdump fra Algemeiners YouTube-opptak)

28. mars talte Storbritannias justisminister Michael Gove i New York. Han påpekte at antisemittisme på ny er på frammarsj i Europa.

– Antisemittisme har endret seg. Nå finner det sitt uttrykk i opposisjon til det jødiske folks kollektive identitet og eksistensen til staten Israel. Over hele verden samler de nye antisemittene seg bak BDS-kampanjen. De som kjemper for BDS har den frekkhet å sammenligne Israel med apartheid i Sør-Afrika. Selv om Israel er et land som gir alle sine innbyggere – samme hvilken bakgrunn og etnisitet – en stemme og påvirkningskraft, et land med arabiske politikere i Knesset og en arabisk jurist i høyesterett, sa Gove.

– Men verre enn det, fortsatte han, verre enn å sverte Israel, gjør BDS-kampanjen, ved å oppfordre til boikott av varer produsert av jøder, ved å oppfordre til å utestenge den jødiske staten, ved å avvise jødisk handel og jødisk akademia, seg skyldig i en verre forbrytelse enn apartheid. De henter fram igjen mot jøder som kollektiv fordommer som skulle forsvunnet fra jorden for generasjoner siden, sa Gove.

Et land hvor antisemittisme er på frammarsj, er et land som beveger seg inn i mørke, sa justisministeren.

Tirsdag 31. mai samlet Israels FNs ambassadør Danny Danon mer enn to tusen studenter, pro-Israel aktivister, diplomater og jødiske ledere til en stor anti-BDS konferanse i FN-bygget.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise