Har dere et problem med jøder?

Norsk student i Ungarn parkerer NTNU-folk som vil boikotte Israel.

Skjermdump fra kommentarfeltet til Adresseavisen 22. juni 2016.Skjermdump fra kommentarfeltet til Adresseavisen 22. juni 2016.
Skjermdump fra kommentarfeltet til Adresseavisen 22. juni 2016.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Tidligere i juni kom det en god nyhet fra NTNU i Trondheim: Olje- og energiminister Tord Lien får med seg NTNU-forskere når han besøker Israel til høsten.

21. juni protesterer “billedkunstnere, NTNU alumni og tidligere Ramallah-kunstnere fra Trondheim kommune” på NTNU-planene i Adresseavisen.

En norsk student som kaller seg “Erik” svarer dem slik i kommentarfeltet:

“Studerer for tiden i Ungarn, her har vi en veldig stor israelsk tilstedeværelse på universitetet. De utgjør nesten 1/5 av studentmassen og en tredjedel av min egen klasse. De fleste i min klasse er israelske arabere, noen er jødiske. Jeg var overrasket i starten over hvor bra dette fungerte, basert på hvor fiendtlig forholdet i mellom dem blir fremstilt i norsk media.

Vi jobber sammen hele gjengen og styrker oss opp om hverandre gjennom de tøffe studiene. Det er gøy å tenke på at jeg har hatt stuen min fylt opp med en mix av både jødiske og muslimske israelere, nordmenn og persere – hvor vi arbeider sammen og genuint tar vare på hverandre.

Et universitet kan være en fantastisk møteplass for folk som er forskjellige – hvor du samler unge mennesker som kommer for å lære og utvikle seg. At NTNU blir involvert i israelsk petroleumsnæring byr først og fremst på mange muligheter for NTNU og norske studenter. Det ligger mye spennende olje og gass i de israelske havområdene, selvfølgelig burde NTNU stille med sin gode kompetanse.

Hva er det egentlig dere billed- og kommunale kunstnere ønsker å oppnå? Har dere et problem med miljøet eller med jøder?”

Forrige artikkelIsraels smarteste student er araber
Neste artikkelMIFF taler Israels sak på festivalen til Norges KFUK-KFUM
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.