Planlegger netthandel for boikottede bosetningsvarer

Bønder og håndverkere i de jødiske bosetningene på Vestbredden vil omgå boikott-trusselen ved å selge varer online og eksportere direkte til kjøperne.

Daddelpalmer i Jordandalen. (Illustrasjonsfoto: Ben Roffer / Flickr.com / CC)
Daddelpalmer i Jordandalen. (Illustrasjonsfoto: Ben Roffer / Flickr.com / CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Yesha-rådet, en paraplyorganisasjon for de lokale myndighetene i de jødiske bosetningene på Vestbredden, har tatt initiativ til å utvikle en ny netthandel etter lignende modell som Amazon og E-bay, ifølge Ynetnews.com. Netthandelen skal selge israelske produkter fra Vestbredden, som dadler, tekstiler og såpe. Yesha-rådet omtaler netthandelen som ”en vei utenom boikottbevegelsen”.

– Vi har for lengst forstått at vi må tenke ”utenfor boksen”. Derfor har vi utviklet denne modellen, som gjør at vi kan nå kunder i utlandet uten å bli stanset av alle forsøkene på å delegitimere Judea og Samaria, sier ordføreren i Efrat, Oded Revivi, som er ansvarlig for Yesha-rådets utenriksaktivitet.

I den samme netthandelen planlegges det også salg av reiser til Vestbredden.

Prosjektet er i startfasen, og Yesha-rådet sender i disse dager ut invitasjon til aktuelle aktører på Vestbredden til å bli med.

Forrige artikkelNy rapport: – Palestinske myndigheter fengsler og torturerer kritikere
Neste artikkelVerdens hittil raskeste mikroprosessor for PC er nå ferdigutviklet i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/