Kristiansand SVs kampsak for 2017: Boikotte jøder de mener bor på feil sted

Sosialistisk Venstrepartis viktigste kampsak i Kristiansand er ikke skole, eldreomsorg eller klima. Det viktigste er å kjempe for boikott av jøder de mener bor på feil sted.

SV i Kristiansand håpte å få bystyret i sørlandsbyen med på boikott, men fikk liten støtte. (Foto: Kristiansand kommune)
SV i Kristiansand håpte å få bystyret i sørlandsbyen med på boikott, men fikk liten støtte. (Foto: Kristiansand kommune)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Lokalavisen Kristiansand Avis har spurt gruppelederne for alle partier i bystyret i Kristiansand om å trekke frem én sak som er spesielt viktig for dem i 2017.

Mens de fleste partier snakker om eldreomsorg, skole, klima og kommunereform som viktige politiske saker, er Sosialistisk Venstreparti mer opptatt av det som skjer langt utenfor sørlandskommunen. Andreas Landmark, gruppeleder i SV Kristiansand, trekker frem boikott av israelske bosetninger som den viktigste saken for partiet i år.

– Tromsø og Trondheim kommune har gått foran som gode eksempler og vedtatt handelsboikott av varer som er produsert på okkupert landområde. Kristiansand SV vil jobbe for at Kristiansand i 2017 følger etter Tromsø og Trondheim, sier lokalpolitikeren i et intervju med lokalavisen.

Før jul vedtok kommunestyrene Trondheim og Tromsø diskriminerende og ulovlige vedtak om boikott av israelske bosetninger. En lokal boikott av Israel har UD tidligere uttalt er i “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”.

Nå ønsker SV-politikeren i Kristiansand å kopiere det ulovlige vedtaket, men i motsetning til Trondheim og Tromsø har Kristiansand et borgerlig flertall.

De har tvert imot jobbet for å styrke forholdet til Israel. Sørlandsbyen har et stort offshore-miljø, og i 2013 vedtok bystyret å inngå et samarbeid med den israelske byen Ashdod, i forbindelse med utviklingen av olje- og gassindustrien i Israel.

– Dette gagner oss og det gagner Israel, som er det eneste demokratiet i Midtøsten, sa Tor Utsogn, gruppeleder i Frp, til Fædrelandsvennen etter vedtaket.

Ved kommunevalget i 2015 fikk Sosialistisk Venstreparti 3,3 prosent av stemmene i Kristiansand. Det ga dem to av de 53 plassene i bystyret.

Forrige artikkelIsraelske bedrifter ønsker å endre hverdagen din med ny teknologi
Neste artikkelObama: Fortsatt et godt forhold til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.