Kristiansand SVs kampsak for 2017: Boikotte jøder de mener bor på feil sted

Sosialistisk Venstrepartis viktigste kampsak i Kristiansand er ikke skole, eldreomsorg eller klima. Det viktigste er å kjempe for boikott av jøder de mener bor på feil sted.
SV i Kristiansand håpte å få bystyret i sørlandsbyen med på boikott, men fikk liten støtte. (Foto: Kristiansand kommune)
SV i Kristiansand håpte å få bystyret i sørlandsbyen med på boikott, men fikk liten støtte. (Foto: Kristiansand kommune)

Lokalavisen Kristiansand Avis har spurt gruppelederne for alle partier i bystyret i Kristiansand om å trekke frem én sak som er spesielt viktig for dem i 2017.

Mens de fleste partier snakker om eldreomsorg, skole, klima og kommunereform som viktige politiske saker, er Sosialistisk Venstreparti mer opptatt av det som skjer langt utenfor sørlandskommunen. Andreas Landmark, gruppeleder i SV Kristiansand, trekker frem boikott av israelske bosetninger som den viktigste saken for partiet i år.

– Tromsø og Trondheim kommune har gått foran som gode eksempler og vedtatt handelsboikott av varer som er produsert på okkupert landområde. Kristiansand SV vil jobbe for at Kristiansand i 2017 følger etter Tromsø og Trondheim, sier lokalpolitikeren i et intervju med lokalavisen.

Før jul vedtok kommunestyrene Trondheim og Tromsø diskriminerende og ulovlige vedtak om boikott av israelske bosetninger. En lokal boikott av Israel har UD tidligere uttalt er i “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”.

Nå ønsker SV-politikeren i Kristiansand å kopiere det ulovlige vedtaket, men i motsetning til Trondheim og Tromsø har Kristiansand et borgerlig flertall.

De har tvert imot jobbet for å styrke forholdet til Israel. Sørlandsbyen har et stort offshore-miljø, og i 2013 vedtok bystyret å inngå et samarbeid med den israelske byen Ashdod, i forbindelse med utviklingen av olje- og gassindustrien i Israel.

– Dette gagner oss og det gagner Israel, som er det eneste demokratiet i Midtøsten, sa Tor Utsogn, gruppeleder i Frp, til Fædrelandsvennen etter vedtaket.

Ved kommunevalget i 2015 fikk Sosialistisk Venstreparti 3,3 prosent av stemmene i Kristiansand. Det ga dem to av de 53 plassene i bystyret.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise