Velsignet full Israel-boikott

Prestene i teoLOgene sa amen til boikottforslag mot verdens eneste jødiske stat.
Prestene i teoLOgene går inn for full boikott av Israel. (Illustrasjonsfoto: Christian Roar Pedersen)
Prestene i teoLOgene går inn for full boikott av Israel. (Illustrasjonsfoto: Christian Roar Pedersen)

Tirsdag 17. og onsdag 18. januar holdt Fagforbundet teoLOgene årsmøte i Oslo. Der var en av sakene som skulle behandles en boikott av staten Israel. Sokneprest i Asker, Tor Øystein Vaaland, hadde foreslått at prestenes fagforening skulle stille seg bak den internasjonale BDS-kampanjen mot Israel. Fagforeningen har 189 medlemmer, ifølge deres egen årsrapport. Det er et lite mindretall av det totale antallet prester i Den norske kirke, som er i underkant av 1300 ansatte.

Voteringen endte med at et stort flertall gikk inn for å boikotte verdens eneste jødiske stat. Det får MIFF opplyst fra velinformerte kilder i fagforeningen. Stemmeresultatet skal være 30 for boikott, og 12 imot. Boikottforslaget fra Aker-presten ble før voteringen hyllet av en jødehater i sosiale medier.

Prestene i teoLOgene har tidligere vedtatt akademisk og kulturell boikott av Israel, men med denne resolusjonen stiller de seg fullt bak BDS (boikott av hele Israel).

–  Vi erkjenner at det er nødvendig å koble kulturell og akademisk boikott til økonomiske aksjonsformer for å kunne tvinge Israel til reelle samtaler og forhandlinger, og vi stiller oss bak den internasjonale BDSkampanjen, som i dag utfordrer all den støtte Israel i dag får fra regjeringer, industriselskaper og andre institusjoner verden over, skrev Vaaland i boikott-forslaget som onsdag ble vedtatt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise